انجمن تخصصی شکاروتیراندازی(بزرگترین مرجع اطلاعاتی تفنگ بادی،پی سی پی،تیراندازی ایرانیان)pcp.airrifle.airguns..تفنگ بادی،پنوماتیک،

نسخه کامل: شکار کبک
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

با سلام.دوستان این هم یه راه یا وسیله برای شکار کبک.چادر که در منطقه ما به اون دفک می گویند یکی از وسایلی می باشد که کبک با دیدن اون البته اگر به قول ما دفک ندیده باشد نمی پره می توان به انداره کافی برای تیراندازی به اون نزدیک شد.دوستان من خودم شخصا با چادر خیلی کبک شکار کردم و تجربه نسبتا خوبی در این مورد دارم که این تجربیات من مدیون پدر بزرگم هستم که سال پیش عمرشو به شما داد.
و اما طرز استفاده از چادر یا دفک:بعضی ها فکر می کنند که باید دفک رو دست گرفته و مستقیم به طرف کبک رفت که این روش اشتباهی هست.دوستان چادر بیشتر به درد مناطقی می خوره که داری پوشش گیاهی باشند.به این ترتیب که با چادر از پشت بوته ها و درختها به کبک نزدیک شده و تمام چادر رو به کبک نشون ندی و گاهی وقتی یه بار گوشه ای از چادرو نشون کبک بدید.این طوری کبک کنجکاو می شه و به طرف چادر میاد و شما می تونید کبکو شکار کنید.درضمن دوستان بعد از شلیک چادرو رها نکنید و به دنبال کبک شکار کرده برید و فورا فشنگو عوض کنید و از پشت چادر به سمت کبکی که شکار کردید برید علتش هم این هست که بعضی از کبکها از صدای تیر گیج شده و نمی پرند و ممکنه بعضی از کبکها هم هنوز چادر رو ندیده باشند و شما بتونید اونهارو شکار کنید.دوستان در این رابطه اگر سوالی بود ما در خدمتیم.
ما برای شکار کبک توی کوه راهپیمایی میکنیم و هرجا که کبکی در بره شانس خودمون رو برای شکارش امنحان میکنیم.که خیلی وقتها ناکام میمونیم.اسلحه هم ساچمه زنیه.ولی میبینم که بعضی از دوستان بعضا با بادی فنری و پی سی پی اقدام به شکار میکنن.روش این افراد چه جوریه؟ضمنا از روش سر اب زدن بسیار متنفرم.
منتظر نظرات دوستان هستم.
(2012-10-21 02:43 PM)smails نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سلام.دوستان این هم یه راه یا وسیله برای شکار کبک.چادر که در منطقه ما به اون دفک ........دوستان در این رابطه اگر سوالی بود ما در خدمتیم.

اسماعیل جان
این راسته که میگن رنگ بندیش مهمه؟؟؟؟
(2012-10-26 12:45 AM)khashayar نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
(2012-10-21 02:43 PM)smails نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سلام.دوستان این هم یه راه یا وسیله برای شکار کبک.چادر که در منطقه ما به اون دفک ........دوستان در این رابطه اگر سوالی بود ما در خدمتیم.

اسماعیل جان
این راسته که میگن رنگ بندیش مهمه؟؟؟؟
دوست عزیز تقریبا مهم هست.رنگ های مشکی که داخل دفک می بینید در تمام فصل های سال یکسان هست اما رنگهای دیگه متغییر هستند.مثلا برای فصل تابستان باید رنگهای ابی بیشتری اضافه کنی و برای فصل پاییز رنگ زرد و برای فصل زمستان رنگ قرمز البته رنگ قرمز که در فصل زمستان باید اضافه بشه باید نصبت به فصل های دیگه که رنگ اضافه می کنیم کمتر باشد.در ضمن بهترین زمان برای کبک دفکی اواخر پاییز و زمستان می باشد.
-----------------------
دوست گرامی جناب uniqoe شکار کبک توسط تفنگ بادی معمولا به صورت کمین بر سر ابشخور حیوان انجام میشود که به نظر بنده هم کار خوبی نیست و روش دیگراین که معمولا شکار از داخل ماشین انجام میشود بطوری که در مناطقی که جاده ها از داخل شکار گاه عبور میکنند(معمولا خاکی)صورت میگیرد که عمدتا کبکها در فواصلی در کنار جاده ها هستند و روش دیگر هم که همان روش کوهپیمایی است که کبک در فواصل دورتر که هنوز کبک نترسیده و فرار نمیکند توسط اسلحه های دورزن مانند پی سی پی شکار میشوند که در کل غیر از شکار در ابشخور و کمین دیگر روشها معمولا اتفاقی و شاید بشه گفت شانسی است چون در مناطقی که شکارچی تردد میکند کبکها خیلی زرنگ هستند و کمتر روی زمین دیده میشوند(از فاصله دور پرواز میکنند)در اخر شکار در کمین و ابشخور هم بیشتر در مناطق گرمسیری و کم اب و معمولا قبل از شروع بارندگی ها کاربرد دارند چون پس از اولین بارندگی سنگ ابهای زیادی در کوهها تشکیل میشوند و عمده جانوران نیاز به اب خود را از همین سنگ ابها تامین میکنند.البته مسایلی را که بنده نوشتم تماما تجربی است و خواهشمندم اساتید توضیح کاملتری ارایه دهند.
سلام

منطقه ما هم بندرت از روش پرده استفاده میشه و معمولا رنگ پرده خاکی واستتاره وروی اونم معمولا عکس مار و پلنگ و چند بوته نقاشی میشه .فکر میکنم وجود پرده باعث میشه که کبک متوجه شکارچی نشه یعنی نقش و نگار زیاد نمیتونه دخیل باشه .نقاشی روی پرده به این خاطره که حواس پرنده پرت بشه .چند بار هم که با یکی از این شکارچیایی که با پرده شکار میکنه رفتم و روش کارشم از نزدیک دیدم شاید باور کردنی نباشه ولی یکی دوبار تونست چند تا کبک که پراکنده از هم بودنو با تکون دادن پرده جمع کنه و حتی انگار که هیپنوتیز شده باشن بسمت پرده حرکت کردن و یکم جلوتر بببببنننننگگگگگگگ.روش خودم اینجوریه که بعد از نهار میرم کوه وبا ماشین تا اول شکار گاه میرم از اونجا به بعد با دوربین محل کبکارو که معمولا اون موقع روز ته دره ها و زیر بوته های خصوصا زرشک هستنو پیدا میکنم سپس یا از بالای سرشون یا چند قدم بالاتر از کف دره بسمتشون میرم به تیر رسشون که رسیدم با خونسردی و نشانه روی دقیق سعی میکنم اولی رو روی زمین و بعدی رو روی هوا بزنم .البته بستگی به فاصله ای که شلیک میکنم نوع و شماره فشنگ رو هم در نظر میگیرم معمولا از نمره 2و3استفاده میکنم.
نكات كليدي در شكاركبك

1- تست تمركز هوازني

درحالت ايستاده ، دستها را كاملا عمود بربدن بازكرده ،درحالي كه مستقيم به جلو نگاه مي كنيد ، بدون چرخاندن سر به طرفين كف دست را به آرامي تكان دهيد. دراين حالت اگرشما توانستيد تكان خوردن دستها را ببينيد، شما دچارهيچگونه نقصان تمركز نيستيد و در تيراندازي سرعتي ، به طرفين ميتوانيد موفق عمل كنيد.

كساني كه نمي توانند دستها را ببينند ، درزندگي عادي خود مشكلي ندارند ؛ ولي تا تبديل شدن به يك شكارچي هوازن ششدانگ، راه زيادي دارند

2- سرعت تصميم گيري

بعضي افراد دچار اختلال سرعت تصميم گيري هستند و بقول معروف مو قع پريدن پرنده ،قفل ميكنند! توصيه براي اين افراد تمرين زياد و در موقعيت قرار گرفتن مداوم مي باشد، با تمرين زياد وكاهش استرس مشكل مرتفع مي گردد.



3- آمادگي بدني

بدون شك آمادگي بدني، مهمترين مسئله درتعقيب شكارهاي مسافت بلند، مثل كبك مي باشد. وقتي آمادگي بدني شكارچي به حد كافي نباشد تمركز لازم ازدست رفته ؛ وباعث خطا در تيراندازي مي گردد. دراين مواقع ميتوان به صورت موقت با استفاده از تنقلات ميزان قندخون را تنظيم ، وخطا را كاهش داد.

وقتي شما درحال تعقيب پرنده هستيد ؛ ضربان قلب شما بالا مي رود و نفس شما به شماره مي افتد دراين حالت تيراندازي كردن اشتباه است! وتوام با خطاي زياد مي باشد.

كسي دراين حالت خطا را كاهش ميدهد كه: خود را آرام كرده ، چند نفس عميق بكشد، قدم ها را آهسته و قرص برداشته و براسترس خود نيز غلبه كند. اگر اينچنين باشد بدون شك تيراندازي خوبي خواهد داشت.

اين توصيه اي بود كه پدرم هميشه به من ميكرد.

با رعايت نكات ريز وجمع شدن خصوصيات وي‍ژه و نيز داشتن استعداد وپشتكار...شما مي توانيد تبديل به يك هوازن ششدانگ وخوب بشويد ، به طوري كه هوازني ملكه ذهن شما شود و براي يك هوازني سريع ديگر نيازي به فكركردن نخواهيد داشت...

بغير از اين نكات، رعايت نكات زياد ديگري براي يك شكارچي خوب نياز است ، مثل دقت عمل درتيراندازي ، منطقه شناسي ، كسب تجربه و.... كه درآينده به آنها خواهيم پرداخت ...
با سلام ...
دوستان اين مطالب رو توي سايت فروشگاه كمپ88كه لينك اون رو يكي از دوستان توي يكي از تاپيكها بود گذاشته بودن ديدم كه اينجا ارائه دادم.

چگونه کبک بیابیم و چگونه شکار کنیم


برای شکار کبک:

موقع راه رفتن، پا را بر روی زمین نکشید؛ بلکه زانو را بشکنید و پا را کاملا از روی زمین بلند کنید و قدم بردارید. این کار باعث می شود تا پایتان خود به خود کمتر به موانع پیش روی گیر کند، در صورت انجام این کار دیگر لازم نیست که مدام به زیر پای خود نگاه کنید و می توانید سر را کاملا بالا نگه دارید و اطراف را زیر نظر داشته باشید.

درست است که یک چشم سالم حدود 160 – 170 درجه منظره روبروی خود را می بیند ولی در نقاط انتهایی، دید بی کیفیتی دارد و فقط اجسام متحرک را می تواند خوب تشخیص دهد پس به عنوان مثال اگر کبکی در در این نقاط انتهایی واقع شده باشد و بی حرکت بماند شما آن را نخواهید دید، پس در هنگام تراورس یک دامنه هم بالا دست خود را نگاه کنید و هم پایین دست، برای این کار لازم است که سر را کاملا از گردن به اطراف بچرخانید تا کل منظره روبرو را بتوانید در عمق دیدتان ببینید.

هنگام راه رفتن در کوه هر آنی ممکن است که پای انسان بلغزد و به بدن حرکت ناگهانی وارد شود، پس تفنگ را همیشه به ضامن نگه دارید و فقط در موقع تیراندازی آن را از ضامن بیرون آورید.

هنگامی که کبکی را شکار کردید ممکن است چند حالت پیش بیاید:

1- کبک بی حرکت بر روی زمین افتاده و آن را می بینید، در این صورت بدون اینکه چشم از آن بردارید به بالای سرش بروید.

2- کبک افتاده ولی خودش را نمیبینید، در این صورت محل افتادن کبک را در ذهنتان علامت بزنید مثلا با استفاده از سنگی که آنجا هست و یا بوته ای و یا هر چیزی که بتوانید با نگاه کردن به آن به محل بروید.

3- کبک بر روی زمین افتاده و شروع به دویدن می کند، در این حالت توصیه خود من اینست که معطل نکنید و تیر دوم را هم به آن شلیک کنید، اگر فاصله نزدیک بود می توانید از تکنیک حاشیه زنی استفاده کنید تا له نشود، به خاطر داشته باشید که در صورت نداشتن یک توله خوب احتمال از دست دادن چنین کبکی خیلی زیاد است و عمل نکردن شما به توصیه بالا علاوه بر این که باعث می شود که کبک را از دست بدهید سبب می شود که حیوان پس از تحمل رد و رنچ فراوان بمیرد.


شکار کبک



اگر از تفنگ دو لول استفاده می کنید، پس از شلیک یک تیر کاملا صبر کنید تا مطمئن شوید که دیگر کبکی نخواهد پرید و بعد اقدام به تعوض پوکه با فشنگ کنید. تجربه خود من ثابت کرده است که خیلی وقتها کبک های باتجربه حتی پس از شلیک تیر هم نمی پرند و شکارچی را در نظر می گیرند و هنگامی که احساس می کنند که دیگر حواسش پرت شده از فرصت استفاده می کنند و فرار می کنند.

هنگامی که تیراندازی زیادی در منطقه انجام می شود، کبکها معمولا به صورت تکی در می آیند و در همه جا پخش می شوند در چنین زمانهایی کبک هر جایی می تواند باشد، پس هیچ وقت بی خیال نشوید.

در اول فصل و تا موقعی هنوز هوا گرم است و اولین بارندگی ها صورت نگرفته کبک ها برای هنگام صبح برای آب خوردن به کف دره ها می روند و گرمای ظهر را در سایه های کف دره سپری می کنند و به هنگام غروب دوباره بالا می کشند.

پس از اولین بارندگی ها و پر شدن سنگ آب ها و سرد شدن هوا کبکها دیگر به کف دره ها نمی روند و همان بالا ها می مانند در چنین روزهایی چنانچه هوای منطقه سرد شده باشد به هنگام صبح می توانید آنها را در دامنه های جنوبی و آفتابگیر در حالی که مشغول گرفتن حمام آفتاب هستند پیدا کنید و نیز همین حالت در هنگام غروب در دامنه های غربی تر پیش می آید.

کجا می توان کبک را یافت

یافتن محل کبک زیاد دشوار نیست و بسته به شرایط توپوگرافی، آب و هوایی و جغرافیایی منطقه، زمان و ساعت دارد که جداگانه درباره آنها بحث میشود:

توپوگرافی (شکل زمین)

اگر شما اهل سربالایی رفتن نیستید، بهتر است که شکار کبک را فراموش کنید. کبک ها دوست دارند که سربالایی راه بروند. بودن در بلندی، امتیاز با ارزشی برای کبک محسوس می شود. کبک در هنگام احساس خطر از این امتیاز استفاده می کند و معمولا همیشه به سمت پایین پریده و از ارتفاعی که در آن بوده برای افزایش سرعت پرواز خود استفاده می کند. کبک ها عاشق مناطق پر شیب و سنگلاخی هستند که رفتن به این مناطق و شکار در انجا مشکل است. در واقع هر جا که شما احساس کردید رفتن به آنجا مشکل و پردردسر خواهد بود، احتمال اینکه آنجا کبک بیابید بیشتر است.







شرایط آب و هوایی

باران:

باران بدترین حالت است. در دمای نزدیک صفر و با بارش باران، نمی توان گرم ماند. با در نظر گرفتن مشکلاتی همچون گیر کردن ماشین در راه، پوشیده شدن کامل پوتین ها با گل (مخصوصا اگر بخواهید با این پوتین های گلی روی صخره های خیس راه بروید !) و صدها مشکل دیگری که در روز بارانی با آن مواجه خواهید شد، ماندن در خانه و تماشای فوتبال یا فیلم، عاقلانه ترین کاری است که می توان به جای رفتن به شکار کبک، انجام داد. با اینحال اگر بخواهیم دو مقوله منطق و شکار کبک رو از هم جدا کنیم، اگر در باران به شکار کبک رفتید و آنها را پیدا کردید، به احتمال زیاد آنها سر جای خود خواهند ماند و شکار آنها آسانتر است، چون کبک علاقه ای به اینکه بالهای خیس خود را در معرض باد قرار بدهد ندارد و نمی پرد.

برف:

برف در شکار کبک دوست شماست. وقتی در زمستان برف می بارد، کبک ها در دامنه های رو به جنوب، در کنار خط برف یا نزدیک به آن، جمع می شوند. منظور از خط برف جایی است که برف تمام شده و زمین بدون برف نمایان است. تا زمانی که مقدار برف زیاد نشده باشد، کبک می تواند با کندن آن تا عمق 20 سانتیمتری، غذا بیابد و ادامه حیات دهد.اگر عمق برف بیشتر شود، کبک به مناطق پایین تر که ارتفاع برف در انجا کمتر است، کوچ خواهد کرد.

باد:

کبک باد را دوست ندارد. هنگام وزش باد، کبک ها خود را در دره ها، پشت صخره ها و یا هر جای دیگری که آنها را از باد حفظ کند، جا می گیرند. در روزهای بادی، حواس خود را روی این مکانها، متمرکز کنید.

دما:

سرما نیز یکی از عوامل موثر برای یافتن آسانتر کبک است. وقتی هوا سرد است، کبک ها را می توان در دامنه های رو به جنوب، در حفره هایی که در معرض باد نیستند یافت. در این وضعیت، آنها علاقه ای به رها کردن این حفره های گرم و نرم ندارند و شما می توانید آنها را بیابید. بر خلاف روزهای سرد، در روزهای گرم، کبک ها معمولا از فاصله 50 متری شما پرواز و از شما دور خواهند شد.



تغییرات روزانه:

پاهای قوی کبک، برای لم دادن و ماندن در یک جا شاخته نشده اند. کبک ها روزانه از محلی به محل دیگر می روند و اساس این تغییر جا برای یافتن آب، غذا و پناهگاه می باشد.

آب:

شنیده بودم که در روزهای گرم، کبک معمولا دو بار از چشمه آب می خورد. یکبار بعد از خروج از پناهگاه شبانه، قبل از طلوع خورشید و یکبار هم قبل از رفتن به پناهگاه هنگام عصر. ولی دیده ام که در هنگام ظهر نیز، کبک ها برای نوشیدن آب به سمت چشمه رفته اند و یا در پاییز، هر جا که آب بیابند می خورند و معمولا در محلهای دائمی آب و چشمه ها نمی توان آنها را یافت.

چرا:

کبک چرا را از بامداد آغاز می کند و در طول روز به تناوب ادامه می دهد. کبک پرنده خوش خوراکی است و چینه دان هر کبکی که شکار می کنید، بجز در شرایط بد آب و هوایی، معمولا پر از چیزهایی است که تا آن موقع خورده. آگرچه آنها ساقه های سبز گیاهان را برای خوردن ترجیح می دهند ولی از حشرات، دانه ها، علفها و هر چیز قابل خوردن دیگری که بیابند، تغذیه می کنند. هنگام چرا آنها از صخره های محبوب خود جدا شده و گشت می زنند و این فاصله گرفتن از جایی که محل سکونت طبیعی آنهاست، با پیشرفت زمستان بیشتر می شود و گاه به صدها متر می رسد.

استراحت:

در هوای گرم، کبک ها در سایه صخره ها مستقر می شوند و در هوای سرد دوست دارند که بر روی سطوح رو به آفتاب صخره های رو به جنوب، لم دهند. در هر دو صورت، این مکان جایی خواهد بود که بتوانند هنگام خطر، به پایین پرواز کنند و یا امکان دویدن به بالا را داشته باشند.

اقامت در شب:

هنگام عصر، کبک به طرف پناهگاهی که برای گذراندن شب انتخاب کرده می رود و تمام شب و گاهی حتی مقداری از روز را در هوای سرد، در آن سپری می کند. کبک معمولا همیشه در صخره ها منزل می کند و احتمال اینکه آن را درست در لبه پایین صخره یافت از همه جا بیشتر است.

تغییرات فصلی:

اگر فصل شکار را را به سه بازه زمانی تقسیم کنیم، این بخش را بهتر می توان توضیح داد: بازه اول از روز اول فصل تا زمان شروع بارندگی های پاییزی، دوم از زمان شروع بارش باران تا زمانی که بارش قابل توجه برف ( به میزان زیاد که باعث کوچ کبک بشود) آغاز می شود و سوم از زمان بارش برف تا انتهای فصل.

کوچ کبک ها در فواصل زمانی مذکور انجام می گیرد. در بازه زمانی اول، کبکها در منابع آب و چشمه ها دور هم جمع می شوند تا گروه های بزرگتری تشکیل دهند. در بازه دوم، کبک ها دامنه های شمالی را برای پیدا کردن گیاهانی که پس از باران روییده اند، به سمت بالا می پیمایند و بعد از بارش برفهای سنگین در بازه زمانی سوم، آنها به دامنه های جنوبی نقل مکان می کنند.

بازه زمانی اول (ابتدای فصل):

یکی از مهمترین عوامل ادامه حیات کبک، آب است. قبل از بارش بارانهای پاییزی، سطح موفقیت شما در شکار این پرنده، به میزان دانش شما از محل و موقعیت چشمه های دائمی بستگی دارد.

بازه زمانی دوم:

در این زمان، رویش گیاهان، کبک ها را از پناهگاه ها و حفره های نزدیک چشمه ها بیرون کشیده و در چهار گوشه منطقه پخش می کند. بدین ترتیب پیش بینی محل استقرار کبک بسیار مشکل است. آنها هر جا ممکن است باشند. میزان تجربه شکارچی و دانش او از رفتار کبک ها و تاکتیک های شکار این پرنده، در این زمان به یاری او خواهند آمد.

بازه سوم (انتهای فصل):

بارش برف به کمک شما خواهد آمد. برف زیاد، کبک را از بلندی ها به زیر کشیده و شکارچی های تنبلی را که نای بالا رفتن از کوه را ندارند خوشحال می کند. در این موقع از فصل، کبک ها در دامنه های رو به جنوب، در کنار خط برف یا نزدیک به آن، جمع می شوند. منظور از خط برف جایی است که برف تمام شده و زمین بدون برف نمایان است. تا زمانی که مقدار برف زیاد نشده باشد، کبک می تواند با کندن آن تا عمق 20 سانتیمتری، غذا بیابد و ادامه حیات دهد.




استراتژی و تاکتیک های شکار کبک

آیا می دانید بهترین استراتژی و تاکتیک برای شکار کبک چیست؟

پوشش منطقه تا حد امکان و سکوت

کبک می تواند انرژی و نیروی شما را به طور کامل تخلیه کند. نیروی بدنی شما محدود است و باید از آن به بهترین نحو استفاده کنید. کبک رو به بالا می دود و رو به پایین می پرد. سالها پیش، وقتی تجربه نداشتم، دنبال کبک در سربالایی ها می دویدم تا آنها را در تیررس خودم قرار دهم. این روش کارساز نبود. چرا که کبک ها سریعتر می دویدند و گهگاهی می ایستادند و نگاه می کردند که آیا من هنوز در تعقیب آنها هستم یا نه ! در این حالت بعد از مدتی دویدن در سربالایی، می ایستادم و با هن هن و تپش شدید قلب، نظاره گر پرواز و فرار دسته کبکی می شدم که دنبالش بودم ! این روش، کار درستی نیست و جز هدر دادن انرژی شما، ثمری ندارد.

استراتژی موثر، تعادل در ارتفاع است. ارتفاع خود را اگر ضرورتی ندارد، عوض نکنید. سعی کنید میزان دامنه هایی که باید از آنها بالا بروید را به کمترین مقدار ممکن برسانید.

تاکتیک های مختلفی برای شکار کبک وجود دارد که موفقیت در اغلب آنها بستگی به همراه داشتن سگ تربیت شده برای این کار دارد. با این وجود بدون سگ هم می توان به شکار کبک رفت و چون امکان تربیت و داشتن سگ، برای اکثر ما وجود ندارد، فقط در مورد روش شکار کبک بدون سگ صحبت می کنم.

شکار کبک بدون سگ مشکل تر است. باید تکنیک های یافتن کبک را که قبلا توضیح دادم، به خوبی فراگرفته و بکار گیرید. باید به جای استفاده از حس بویایی و غریزه شکاری سگ، از چشم و گوش و دانش خود از رفتار کبک ها، به دقت استفاده کنید.

سعی کنید صدای کبک را تقلید کنید. این کار را می توان با وسایل مخصوص صدای کبک انجام داده , بنابراین یا باید صدای کبک را با این وسیله مخصوص در بیاورید و یا اینکه از این کار منصرف شده و منتظر بمانید تا کبک ها خود به صدا درآیند. اگر کبکی را یافتید که به صدای شما پاسخ می دهد، دوربین خود را به سمت صدا گرفته و آن منطقه را به خوبی پاک کنید. معمولا در هر دسته کبک، کبکی به عنوان نگهبان وجود دارد که در نوک صخره ای که دسته در اطراف آن قرار دارد، می نشیند تا مراقب شکارچیان باشد. اگر آدم خوش شانسی باشید، این نگهبان را در میان صخره، خواهید یافت.

اگر بنا دارید که دسته کبک را با صدا یا جستجوی چشمی بیابید، بعد از یافتن آنها، باید آنها را دور زده و به طرف بالای محلی که آنها را یافته اید حرکت کرده و سپس پایین بیایید. اگر شما بالا سر کبک ها باشید، شانس شما در شکار آنها بیشتر خواهد بود. ولی اگر از پایین به سمت آنها حرکت کنید، سریعتر از شما به طرف بالا فرار خواهند کرد و هرگز به آنها نخواهید رسید.

وقتی دسته کبکی را فراری می دهید، قسمت اصلی را با چشم تعقیب کرده و سعی کنید محلی که فرود می آیند را نشان کنید. اگر آنها از دامنه دید شما خارج شدند، آخرین نقطه ای که آنها را دیده اید، نشان کنید. چون احتمالا خیلی نزدیک به آنجا فرود آمده باشند. سپس به نزدیک محلی که نشان کرده اید رفته، بایستید و گوش دهید. ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه، معمولا صدای آنها را خواهید شنید. دسته اصلی و کبک های پراکنده شده، همدیگر را صدا می کنند تا دسته اولیه را مجددا تشکیل دهند.

کبک های بالغ، بسیار هوشیار و مراقبند. هنگام شکار، باید همیشه ساکت باشید. اگر با همراهتان حرف بزنید و یا فریاد بکشید، آنها از فاصله خارج از تیررس اسلحه شما، فرار خواهند کرد. البته امکان اینکه شما به یک دسته کبک نزدیک شوید، بدون اینکه آنها شما را ببینند خیلی کم است. ولی اگر ساکت باشید، می توانید قبل از اینکه پرواز کنند، به فاصله مناسبی از آنها برسید. سعی کنید اگر با کسی به شکار می روید، به جای حرف زدن با اشاره دست و علامت دادن، همدیگر را از موقعیت کبک ها باخبر سازید.

بعد از تیراندازی، وقتی کبک تیر خورده فرود می آید، فقط و فقط به آن و به جایی که می افتد خیره شوید و به هیچ جای دیگر نگاه نکنید. به خاطر داشته باشید ارزش کبکی که در ساک شکار شما باشد، بسیار بیشتر از آنی است که در کوه گم کنید. اگر تفنگتان خالی شده، در عین حالی که فقط کبک را نگاه می کنید، آن را پر کنید. این کار نیاز به تمرین دارد و باید به انجام دادن آن مسلط شوید.

اگر کبک زخمی شده بود و پس از افتادن، بلند شده و به راه افتاد، روی زمین به آن شلیک کنید. فکر صرفه جویی در مصرف فشنگ و یا گرفتن کبک را از سر خود بیرون کنید. کبک می تواند با سرعت 45 کیلومتر در ساعت به طرف بالا بدود و شما هرگز به آن نخواهید رسید.



شکار کبک در قبل از اسلام توسط شاهزادگان، امرا، سپاهیان و حتی شکارچیان معمولی رایج و متداول بوده‌است. معمولاً گونه‌های «کبک دری» و «کبک سی سی» و «کبک شنی» از رایج ترین گونه‌های کبک بوده‌است. در دوره اسلامی نیز شکار کبک ادامه یافت و امروزه شکار آن در بسیاری از استان‌های کشور رایج و متداول است. فصل شکار کبک در ایران در اواسط تیرماه می‌باشد و تقریباً در اواسط تیرماه جوجه‌های کبک به سن سه ماهگی رسیده و می‌توانند جدا از پدر و مادر به زندگی خود ادامه دهند. شکار کبک به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد و در آن از ابزارهای متفاوتی نظیر: تور، تله و اسحله شکاری استفاده می‌شود.
دوست عزیز واقعا لذت بردم از این مطالبی که گذاشتید. Khansariha (8)Khansariha (8)Khansariha (8)
.
.
خیلی مفید و پرمحتوا بود.
آخه دفعه قبل که به اتفاق دوستان رفته بودیم شکار کبک ، تازه فهمیدم که شکارشون واقعا چقدر سخته !!
اونقدر تپه نوردی کردیم که وقتی به پشت سرم نگاه کردم گفتم : کی این همه راه رو بر میگرده.(خخخخ)
البته یکی از دوستان تونست با ساچمه زنی یکیشون رو بزنه اما ما که پی سی پی داشتیم حتی یک فرصت شکلیک هم برامون پیش نیومد.
.
.
امیدوارم دفعه بعد با این مطالبی که امروز یاد گرفتم حداقل بتونم یه فرصت شلیک برای خودم ایجاد کنم. Khansariha (399)
لینک مرجع