دوستان یکی دیگه از روش های ماهیگیری رو توضیح میدم که مربوط به ماهیه سونگ(بچ،عنزه)
البته همین ابتدا بگم این مطالب تجربیات شخص بنده هست و هر کی میتونه هر برداشتی داشته باشه همونجورم که دوست خوبمون گفت اگه کسی مشکل داشت توی پیام خصوصی من در خدمتم
ماهی سونگ بومی مناطقی مثل خوزستان(کارون،کرخه،دز)کهگیلویه وبویراحمد(زهره،نازمکان)،کرمانشاه(گاماسیاب)،لرستان(سیمره)
البته بعضی این رودها ممکنه از یه استان به استان دیگه امتداد داشته باشن مثل گاماسیاب که همون سیمرست و زهره که در آخر به خوزستان و به دریا میریزه،
نام علمی ماهی سونگ Barbus esocinus هست که در عراق،ترکیه،سوریه هم وجود داره
صید ماهی بخاطر سایز و وزنش بسیار اسپرت هست و واقعا لذت خاصی داره
من شخصا دوبار تجربه صید این ماهی رو داشتم (10و17 کیلوگرم)
ماهی سونگ فصل خاصی برای صید نداره،ولی قبل از تخم ریزی و ممنوعیت صید معمولا اشتهای زیادی داره(کلا اشتهاش خوبه)
معمولا توی گودالهای روخونه،جایی که آب اکسیژن خوبی داشته باشه پیدا میشه
در اهواز زمستان تا بهار اگه شرایط مناسب باشه ماهی صبور برای تخم ریزی از دریا خودشو تا مناطق بالای رود کارون و دز میرسونه!ماهی سونگ هم علاقه ی خاصی به این نوع ماهی داره و بهترین فصل برای شکارش هم همین موقع است،
روش کارم اینه که یک صبور 20 الی 30 سانتی رو یا ازسمت چپ کمر باز میکنن(شکاف میدن بدون اینکه ماهی دو قسمت بشه و به سرش اسیب برسه) بعد یه قلاب سایز 1،2،3،4 (بستگی به سایز صبور هم داره)از همون شکاف که منتهی به برنش(آب شش)صبور میشه رد میکنن و طوری توی دهن صبور جاساز میکنن که پیدا نباشه و نوک قلاب رو توی چشم چپش قرار میدن،بعد هم دهن و شکاف رو با نخ و سوزن یک بخیه میزنن در آخر هم یا یک گره ساده(اصطلاحا خفت ماهی گیری)نایلون رو به دم صبور میبندن،یا اینکه قلاب و نایلون رو به صورت بخیه ای از سمت چپ و انتهای بدن از زیر پوستش رد میکنن تا برسه به آب شش و از اونجا بازم همون مراحا بالا.
توجه داشته باشین که سایز نایلون بازم بسته به روش داره،صیاد ها معمولا چندتا از این طعمه ها آماده میکنن و با نایلون های سایز 80 به بالا(تا 200)و سرب های سیار از 200 گرم تا نیم کیلو!!!و اونارو به جاهایی که محل عبور یا مکانهایی که میدونن محل شکار این ماهی هست به این نحو که یا در محلی یک میخ فرو میکنند و نایلون را بهش میبندند یا اگر درخت یا ریشه درخت باشه به اون میبندند یا اینکه یک وزنه سنگین به یک طناب بسته و طرف دیگشو یک چوب پنبه بزرگ میبندند و وسط آب میندازند بعد نایلون رو 30 سانت زیر چوب پنبه به طناب میبندند،بعد هم تا فردا منتظر میمونن
یک روششم اینه که با نایلون سایز 50 به بالا دستی منتظر ماهی میشن
البته این ماهی با روده ی مرغ،گنجشک،خون!(لخته شده ی بز)،ماهی های کوچیک دیگه(لتک،شیر،...)،قورباغه هم قابل صیده
وزن این ماهی هم که جز ماهی هاییه که دوران بلوغ سریعی دارن تا 200 کیلو هم میرسه،البته کسی از ماهیگیران حرفه ای اهواز تا 180 کیلو و در منطقه ی ممنوعه دز این ماهی رو صید کرده بود،الان دیگه همچین سایزایی خیلی کم گیر میاد(اگر گیر بیاد!)ولی سالیانی بوده که فکرش آدمو اذیت میکنه
الان پشت سد کارون(3و4)وشهید عباسپور،دز،کرخه هنوز همچین هیولاهایی وجود داره
این ماهی بسیار قدرتمند وچموشه و باید حسابی باهاش راه بیاین تا بتونین از آب درش بیارین،برای در اوردنشم وقتی نزدیک شد یا دست توی اب شش میکنن یا اگه سایزش اندازه بود با تور دستی یا اینکه از یه قلاب سایز 2 که به یک دسته جوش داده شده استفاده میکنند(توی دهنش گیر میدن)باید مراقب هم باشین که دست توی برنش کردن هم خطر داره چون قسمت انتهایی گلوش و خود برنش ها استخوان هایی مثل دندان داره!
من داستان های زیادی راجب این ماهی از زبان ماهیگیرای محلی و پدرم شنیدم،میگن قبل از انقلاب ماهی زیر پل سیاه اهواز(دهنه ی بزرگتر یا یوعان جایی که 80% آب رود کارون ازش رد میشده و بخاطر شدت جریان،عمق و موقعیت خطرناکش که چندین نفرو به کام خودش کشیده بهش گرسنه میگفتم)،نزدیک پایه ای که توی آب بوده پیدا میشده که پشت کمرش مثل نهنگ خزه بسته بوده(اینقدر که مسن بوده) و اینقدر بزرگ بوده که کسی موفق به صیدش نشده
یا ماهیگیرایی که نایلون هاشونو از ترس بریدن یا رها کردن چون ماهی به این بزرگی واین قدرت ندیدن،خلاصه داستان زیاده
سرتونو درد اوردم امیدوارم مفید واقع بشه و کم وکاستیشم ببخشید دیگه