انجمن تخصصی شکاروتیراندازی(بزرگترین مرجع اطلاعاتی تفنگ بادی،پی سی پی،تیراندازی ایرانیان)pcp.airrifle.airguns..تفنگ بادی،پنوماتیک،

نسخه کامل: ماهیگیری و تجربیات دوستان
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
از دوستانی که مهارت و تجربه ی بیشتری دارن خواهش میکنم در مورد نحوه آماده سازی طعمه برای تازه واردین توضیح بدن، مثلاً این که چطوری خمیر آماده کنیم؟ مسئله زردچوبه زدن بهش، اینکه میگن یه بار خمیر یخ بزنه و باز بشه و اینکه خمیر نون نپخته بگیریم یا از لای نون بکنیم
بیشتر آماتور ها با چگونگی زدن طعمه اعم از خمیر، کرم و ... به قلاب مشکل دارند، دوستان قدیمی کار محبت کنین با استفاده از عکس توضیح بدین، فکر کنم نتیجه مرجع خوبی واسه این نوع سوالات بشهKhansariha (399)
با تشکرKhansariha (256)
یاهو
سلام به سروران گلم
به به میبینم چند روز نبودم چه خبر شده انگار همه زدن تو کار ماهی گیری با اجازه بزرگان :
اول بگم که جواب خیلی از سوالا توی پستهای قبلی هست که اگه وقت بزارین میتونین پیدا کنید
ولی به طور کلی خوبه بدونید که چند وقته توی کشور وسایل ماهیگیری تخصصی وارد میشه و دوره کمبود امکانات تموم شده
دوستانی که قسط خرید لوازم رو دارن بهتره عجولانه خرید نکنن و اول نوع ماهی که میخان صید کنن رو مشخص کنن بهد مکان ماهیگیری و یا سیستم ماهیگیریشونو
مثلا چوب مخصوص قزل با کپور زمین تا اسمون فرق میکنه شما با چوب کپور نمیتونین لانسه کشی کنید یا با چوب قزل نمیتونید پرتاب بلند داشته باشید و این یعنی عدم موفقیت در هر دو مورد
یکم خلاصه وار راجع به چند چوب تخصصی و نوع ماهی میگم شاید مفید باشه برای دوستان
1.کپور همونجور که قبلنم گفته شد بهترین سایز جوب 3.60 که اکشن بالایی داشته باشه و اگه مشکل حمل و نقل ندارین دو تیکه بهتره اگه نه که سه تیکه بگیرین این چوبا از چوبای تلسکپی بهتر جواب میدن و کمتر مشکل ساز میشن خوشبختانه چوبای کپوری مارکهای بزرگ دنیا هم وارد ایران میشن مثل محصولات k-carp , dam, cormoran و چند شرکت دیگه اگه بور تخصصی کپور میگیرین و قیمت واستون زیاد مهم نیست میتونید از این چوبا استفاده کنید که بین 70 تا 200 تومن وجود داره و اینرو بدونید که تمام این چوبا برای دو سیستم کف خواب و شناوری متفاوتند که به نوع شناوری mach میگن و حلقه های کوچکتر با تعداد بیشتری داره که برای شناور یا فلوت استفاده میشه
به شخصه مارک cormoran پیشنهاد میکنم چون ارزونتره و کیفیت خوبی داره اگه دنبال بهترین هستین که یا k-carp یا مدل های mad شرکت dam
2.قزل الا سایز چوب 2.60 یا همین حدود اکشن بالا که بتونید لانسه باهاش پرتاب کنید و با فلوت یا شناور ریز با طعمتون رو به فاصله دور پرتاب کنید و موقعی که قزل به قلاب میوفته اکشن بالا کنترل ماهیرو توی دستتون میگیره
چوب فلای فیشینگم هست که کلن معقولش فرق میکنه و من اصلا به تازه کارا پیشنهاد نمیکنم چون از ماهیگیری زده میشن بهد اینکه حرفهای تر شدین این روش هم تجربه کنید که سراسر لذته
3. یه سری چوبا هست که حالت عمومی داره و میشه باهاش کپور متوسط یا قزل البته به صورت کف خواب یا اردک ماهی زرد پر و خیلی ماهیان دیگرو صید کرد توی این نموبه ها من مدل top fish از شرکت cormoran رو پیشنهاد میدم به شخصه باهاش کار کردم و روتونو زمین نمیندازه
4.یه نوع چوب سنگینم داریم که توی دریا استفاده میشه که برای ماهیان سنگینه و اکشن پایینی داره
........................
چرخ ماهیگیریم بسیار متفاوته و با کاربردای مختلف که نمیشه تک تک گفت اگه برای کاربرد خاصی خواستین بگین اگه بتونم حتمن میگم
........................
در مورد طعمه که tika عزیز پرسیدن
خمیر رو بهتره یک روز قبل تهیه کنید و بزارین بمونه برای چسبندکی هم میتونید از یدونه تخم مرغ یا تیکه تیکه پنبه به خورد خمیر بدین تا اماده بشه و زرد چوبه یا پودر سیر یا یه چیز بودار بهش بزنین یا ارد ذرت اضافه کنید.
بهتره از نون لواش یا باگت استفاده کنید. اونرو به صورت گرد به قلاب برنید و خیلی کم نوک قلاب رو خالی بزارید . خمیر رو بر اساس سایز قلابتون انتخاب کنید
کرم هم یه تعمه عمومیه و برای کپور خوب جواب میده بهتره یا اونرو به قلاب بکشید یا از چند نقطه قلاب رو ازش رد کنید
بویله هم برای کپور عالیه و باید ماهیان منطقرو به اونا عادت داد
ذرت کنسرو هم خیلی خوبه و کپور خوب جواب میده
طعمه پاشی فراموش نشه بهتره از ذرت و یکم بویله له شده برای طعمه پاشی استفاده بشه
ببخشید سرتون رو درد اوردم اگه بازم سوالی باشه دربس در خدمتمKhansariha (48)Khansariha (8)
دوستان تمامی مطالبی که راجب ماهیگیری هست تجربیه،اینکه یکی میگه از این خمیر بیشتر نتیجه گرفته یا از اون طعمه خاص!
مثلا یکی خمیرشو که از ماهیگیریه قبل مونده بوده میزاره توی فریزر(دفعه قبل چیزی نگرفته بوده)دفعه بعد با همون خمیر کلی ماهی میگیره!
ماهیگیری به خیلی شرایط بستگی داره،مکان ماهیگیری،فصل،طعمه،شرایط آب و مهمتر از همه خود ماهیگیر
مسائلی هم که خیلی در نتیجه کار مهم هستن تجربه ی ماهی گیر،نوع نایلون و قلاب،گره هاو.....اینکه از چه سایز نایلون و قلابی استفاده کنیم،چطوری با ماهی رفتار کنیم وقتی گرفتیم،همه ی اینها دست به دست هم میده که نهایتا صید موفقی داشته باشیم
هر ماهی هم شرایط خودشو داره،مثلا واسه ی ماهی های کف خور باید خیلی صبور بود،واسه ی ماهی های شکاری خیلی باید تلاش کرد (مثل قزل آلا)،و......طعمه هایی که به صورت طبیعی نسیب ماهی میشن رو شناسایی کنیم
خیلی ها رو دیدم که نمیتونن بیشتر 2دقیقه تحمل کنن،همش جابه جا میشن،محل رو تغییر میدن،قلاب عوض میکنن یا اینکه تا میبینن یکی مثلا 10 متر اون طرفتر ماهی گرفت میرن کنارش میشینن!واین اصلا خوب نیست Khansariha (399)
هر ماهی بالاخره یک طعمه رو بیشتر میپسنده،ولی چیزی که من تجربه کردم این بود که خمیر نان تازه(نان معمولی تازه رو با آب همون محل ماهیگیری خمیر می کنم)
همیشه جواب داده واینکه حتی باهاش قزل آلا هم گرفتمه(حتی بیاح!!)
مکان ماهیگیری هم باز به خیلی چیز ها بستگی داره(رودخانه،دریاچه،دریاو...)تجربیات من از رودخانه،جایی که عمق مناسب،جریان کم(نسبت به بقیه رود)،مثل جایی که آب از یه حوضچه کوچیکتر به حوضچه بزرگتر میریزه،توی دریاچه هم اگه جایی که رودخونه بهش میریزه باشه بهتره اگه نه جایی که بازم عمق مناسب داشته باشه(نزدیک نیزار مثلا)البته بازم بگم بسته به نوع ماهی هم داره و چون اکثر مکان ها کپور وشیر داره روی صحبتم اونهاست بشتر
توی رود معمولا چند متر جلوتر از جایی که میخوام ماهیگیری کنم خمیرمو درست میکنم که بوی خمیر ماهی های پایین دست رو به بالا بکشونه(اگه یک مقدار از خمیر رو بشوریم هم خوبه) توی دریاچه هم همینطور منتها دقیقا همون مکان ماهیگیری اینکارو میکنم و یک مقدار طعمه هم به اندازه ی گردو یا کوچکتر میریزم محل پرتاب قلابم
کپور هم هر جا یکجور میخوره،یک جا اصلا متوجه نمیشی کی طعمه خورده شده یکجا هم آنچنان میکشه که خودش کار خودشو میسازه!
البته اینم بگم که کپور ها میچرن یعنی داعما در حال گشتن کف آب واسه ی طعمه هستن مگر مواقع استراحت،من کپورو با گوجه،سیب زمینی،جیرجیرک،کرم خاکی،انگور هم گرفتم و دیدم که با سوسیس،جگر مرغ،میگو،ذرت،روده ی مرغ و ... هم گرفتن!
در کل اشتهای خوبی داره،
راجب بویله هم تجربم آرد نان+زرد چوبه+پودر سیر خوب بوده
طریقه ی بستن قلاب و سرب هم باز به محل ماهی گیری بستگی داره،توی رودخونه بهتره قلاب جلو باشه سرب 15 سانت پشت اون
توی دریاچه سرب جلو چند تا قلاب پشت اون(3 یا 4)
این چیزایی بود که به ذهنم رسید و تجربیات خودم بود،امیدوارم جسارت به کسی نکرده باشم و مفید واقع بشه
اگه کسی راجب مسائل دیگه،ماهی های دیگه اطلاعات خواست من در خدمتمKhansariha (8)
تشکر از محسن و شاهین عزیز بخاطر مطالب خوبشون Khansariha (8)
سلام.با عرض پوزش ازدوستان پیش کسوت از دوستان خواهش میکنم برای تخصصی تر شدن مباحث.هر کدوم ازدوستان روش صید هر گونه ماهی رو در فصول مختلف و ابزار مختلف میدونه با ذکر مکان صید ارایه بده تا همه دوستان علاقمند استفاده کنند و به تجربیاتشون اضافه بشه.برای شروع هم خودم طرز صید ماهی زردک رو توضیح میدم.اکثر دوستان زردک رو با زرد پر اشتباه میگیرند.در صورتی که این دو گونه های متفاوتی هستند.زردک از خانواده کپور ماهیان هست و رفتارهای اون نیز تا حدود زیادی با دیگر کپورها تشابه داره.زردک بنا به محل زندگی و درجه حرارت اب و نوع تغذیه سایز و وزنش بنا بر سنش متغیره.مثلا در دریاچه تار دماوند یه زردک 5 ساله حد اکثر به 25 تا 30 سانت طول و 100 تا 150 گرم وزن میرسه.در صورتی که در شمال کشور این طور نیست.و یه زردک 2 ساله به این سایز میرسه.البته این وزن و طول این ماهی فکر نمیکنم از 35 سانت و 250 گرم تجاوز کنه.لازم به ذکر که این ماهی بخاطر مقاوم بودنش در اکثر رودخانه ها و در یاچه های کشور به وفور یافت میشه.در شمال کشور و گیلان هم بهش میگن چل خوس.یعنی گل خواب.برای صید این ماهی همونطور که از اسمش پیداست و روی گل میخوابه و به دنبال طعمه میگرده باید ازنخ نمره 20 و قلاب شماره 10 و11 استفاده کنیدوترجیحا فرانسه بخاطر ظرافتش.چون این ماهی دهان کوچکی داره.در آبهایی که جریان دارن یکی از قلابها رو به نوی نخ میبندید و یکی رو هم به فاصله 20 سنتی بالا تر از اولی با یک تیکه نخ 10 سانتی و با اتصال به نخ اصلی .البته لازم که روش بستن ریسه رو بلد باشید و حد اقل یکی دو نوع گره رو بلد باشید.بعد از اتصال قلابها بنا به شدت جریان اب از سربهای گرد که وسطشون یه شکاف داره استفاده کنید.فقط یادتون باشه هنگام وصل کردن سرب لای شکاف اون یه تیکه کوچیک پلاستیک قرار بدید که بین نخ اصلی و سرب قرار بگیره تا وقتی که شکاف رو با انبر فشار میدید تا نخ رو محکم بگیره و مانع از حرکت سرب بشه در نختون ایجاد زدگی و متعاقبا پارگی نکنه.بهترین فصل برای صید زردک اواخر تابستان هست و بهترین وقت هم زمانی که هوا بارونی باشه و به واسطه اون اب رودخانه متلاتم تر و گل الود باشه.این ماهی در اب گلالود خیلی پر تقلا میشه.و دنبال طعمه میگرده.اگر زمان بارندگی کنار یکی از رودخانه های شمال باشید به راحتی تعداد زیادی ازین ماهی رو میتونید صید کنید.نکته ای که فراموش کردم اینه که قبل از اتصال قلاب و سرب یه چوب پنبه یا شناور باید از نخ عبور بدید.در این روش صید لازم نیست شناورتون روی اب قرار بگیره.شناور هم باید از نوع سبک تر و کوچکتر باشه.حد اکثر به بلندی انگشت اشاره.بهترین طعمه هم انواع خمیر هست.که در سایتهای تخصصی ماهیگیری طرز تهیه انواع خمیر و مزه دار کردن اون خیلی کامل توضیح داده شده.بعد از زدن طعمه به قلابها با استفاده از یه چوب که سر اون دو شاخه هست یه پایه برای خودتون درست کنید.بعد ازینکه قلاب رو به داخل اب قرار دادید و چوب ماهیگیری رو روی پایه باید فاصله شناور با اب رو تنظیم کنید.طوری که شناور بین اب و نوک چوب ماهیگیری اویزون باشه و با جریان اب که طعمه و سرب شما رو با خودش میبره شناور هم در راستای نخ و حرکت اب متمایل میشه.ماهی زردک نوکهای ریزی به طعمه میزنه یه وقتهایی با در دهان گرفتن طعمه و حرکت به طرف خلاف مسیر اب شناور شما از حالت کشش خارج شده و اویزون میشه در کل باید خیلی حواستون جمع باشه و پس از یکی دو بار نوک زدن اگر حواستون به شناور باشه و با کمی تجربه از نوع نوک زدن به ریزی و درشتی ماهی هم پی میبرید.برای اینکه صید موفقی داشته باشید باید با کوچکترین حرکات شناور اماده کشیدن چوب و متعاقبا نخ و طعمه در جهت عکس حرکت اب باشید.البته این چکیده ای از تجربیات ناچیز بنده در صید این گونه ماهی بودونکات ریز بسیاری در ماهیگیری هست که نمیشه بیان کرد.دوستان ماهیگیر متوجه منظورم میشن.یه وقتهایی شما تجربیات شخصی پیدا میکنید که کاملا احساسی هستند.و فقط و فقط باید ماهیگیری کنید تا متوجه منظورم بشید.و اونها رو بدست بیارید.در اینده سعی میکنم روش صید کپور .اردک ماهی .زرد پر. و سفید رودخانه ای رو براتون توضیح بدم.باز هم ازمحضر استادید عزیز از بابت جسارتی که کردم معذرت میخوام امید وارم که مفید واقع بشه.Khansariha (8)
ممنون ارش جان زیبا بود با همچین مطالبی میشه به فریم جون داد خوشحالم که مطالب شما و دادا شاهین داره این تاپیک رو بیشتر پیش میبره.
راستی دادا مسیح شاه کار کردین عالیه
ماهیگیری یک ورزش که در ایران شناخته شده نیست و با کمبود اطلاعات مجبوریم از تجربیات هم استفاده کنیم تا از دنیا عقب نمونیم واسه من خیلی جالبه وقتی توی یک صد میبینم یه نفر نشسته با یه نخ شماره 50 و 60 کپور 100 گرمی میگیره و حال میکونه واسه خودش
عزیزان بخدا تا طرز فکر ما اینجوریه هیچ جای پیشرفتی نیست
بخدا مارک و نوع چوب ملاک نیست شما باید روی چیزی بیشتر تمرکز کنید که مستقیما با ماهی در تماسه یعنی ریسه قلاب طعمه نخ و وزنه و شناور ....
تا وقتیکه از نخ سایز بزرگ گره نا مناسب نخ نا مرغوب ریسه نامناسب وزنه خیلی سنگین و خیلی جزعیات دیگه استفاده کنید خبری از ماهیه بزرگ نیسب میگین نه امتحان کنید
اول گره زدن رو تمرین کنید تا یه گره خوب بزنید
بعد چند نوع ریسرو توی مکان ماهیگیری امتحان کنید نه همیشه با یه روش قدیمی
سایز نخ رو تا میتونید کم کنید حد اکثر 40 ولی با یه نخ مطمعن
رنگ نخ مهمه که خیلیا بهش توجح نمیکنن
سعی کنید وزنتونو تا میتونید سبک بگیرین و با تمرین پرتاب درستی انجام بدین
روی انتخاب طعمه بیشترین تمرکز رو بزارید که مهمترین چیزه مثلا خوده من توی صد شازند اراک با طعمه ذرت بهترین صیدامو داشتم در حالی که توی صد شیرین سو بجز ماهی قرمز چیزه دیگه ای نتونشتم با ذرت بگیرم جالبه بدونین تنها با یک قلاب بخاطر سماجت خودم که کپورای صد رو ذرت خور کنم توی یک روز ماهیگیری 15 کیلو ماهی قرمز گرفتم و با قلاب دیگم با طعمه کرم خاکی 4 تا کپور خوب صید شد.
سعی کنید از طعمه جدید استفاده کنید و ماهیان منطقتون رو به اونا عادت بدین تا دیگران از نتیجه کارتون شگفت زده بشن.
به عنوان داداش کوچکترتون یه خاهش دارم که به سمت ماهیگیری ورزشی رو بیارید و بیشتر از نیازتون صید نکنید و بقیرو به اب برگردونید تا سالها از این ورزش لذت ببریم
ببخشید که جسارت کردم شرمنده
واسه اینکه یکم این وراجی از سرتون بپره یه عکس از ماهی گیری روز دوشنبه میزارم زیاد وقت نداشتم ولی نتیجه خوب بود
صید چند عدد کپور که اکثرا به اب برگردونده شدن این دوتام داسه ناهار درست کردیم
سیستم کف خواب با صرب متحرک
قلاب شماره 4
طعمه کرم خاکی
رییسه طول 30 سانتی متری با نخ فلورو کربن سایز 20

[تصویر: 22112628831196305160.jpg]
مخلصیم Khansariha (48)Khansariha (8)
ساخت انواع طعمه ها برای ماهی کپور

--------------------------------------------------------------------------------

طرز ساخت طعمه کپور با روغن میگو



مواد لازم

2 لیوان آرد گندم

1 لیوان ذرت

2 قاشوق غذا خوری نمک

2 قاشوق غذا خوری شکر

به مقدار 35 قطره روغن میگو

۲ لیوان آر گندوم را روی گاز گذاشته و آن را به هم بزنید یک لیوان ذرت 2 قاشوق غذا خوری نمک 2 قاشوق غذا خوری شکر و 35 قطره روغن میگو را در آرد ریخته و به هم بزنید وقتی به اندازه کافی مواد با هم مخلوط شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید بعد از انجام این کار یک حالت خمیر مانند به صورت کشش به خود می گیرد خمیر اولیه آماده می باشد آنها را گلوله گلوله کنید و در آب جوش قرار دهید وقتی طعمه پخته شده آن را از آب در آورده خشک کنید طعمه برای ماهیگیری آماده می باشد

این طعمه به صورت ریسه جوشانده قابل استفاده می باشد(ماهیگیرانی که از ریسه جوشانده استفاده نمی کنند با کمی ابتکار می توانند طعمه را به صورتی درست کننده که به صورت ساده به قلاب بزنند مثل خمیر)





طرز ساخت طعمه پنیر و شیر


مواد لازم

یک پیمانه شیر

مقداری پنیر رنده شده

چهار قاشق غذا خوری شیره قند

آرد جو

یک طعمه خوب می تواند از فرمول زیر بدست آید

یک پیمانه شیر و مقداری پنیر رنده شده را با هم مخلوط می کنیم و چهار قاشق غذا خوری شیره قند به آن اضاف می کنیم و می گذاریم تا جوش بیاید وقتی آب جوش آماده آرد جو به آن اضافه می کنیم و آن را بهم می زنیم تا وقتی که به اندازه کافی مواد چسب ناک شد مواد آن را بردارید و به گلوله های دلخواه تبدیل می کنید







طرز تهیه طعمه مخصوص تابستان برای کپور




مواد لازم

یک فنجان آرد (لیوان)

یک فنجان آرد ذرت (لیوان)

یک قاشق نمک

یک قاشق شکر

سه قاشق غذا خوری قهوه

دو قاشق کارامل

آب به مقدار کافی

یک فنجان آرد با یک فنجان آرد ذرت مخلوط کنید و یک قاشق نمک و یک قاشق شکر به آن اضاف کنید و سه قاشق غذا خوری قهوه اضاف کنید و دوقاشق کارامل کیک هم به آن اضافه کنید وآن ها را با هم مخلوط کنید کمی آب را بجوشانید به اندازه ای که آب ولرم بشود مواد را به داخل آب بریزید در داخل ظرف به آرامی روی آتش بهم بزنید تا وقتی که به خمیر تبدیل شود و آن را داخل پلاستیک قرار دهید تا خشک نشود روش مناسب دیگری هم وجود دارد که خمیر های گلوله شده را در آب جوش قرار دهید و آنها را بجوشانید هنگامی که گلوله های خمیر به سطح آب شناور شدن طعمه ها آماده می باشد و شما می توانید از سیستم ماهیگیری با ریسه جوشانده استفاده کنید.






طرز تهیه طعمه با طعم توت فرنگی برای کپور


مواد لازم

یک فنجان آرد (لیوان)

دوفنجان پودر ذرت (لیوان)

یک قاشق غذا خوری وانیل

دوقاشق غذا خوری شکر

پودر ژلاتین توت فرنگی

آب به مقدار کافی



یک فنجان آرد را با آب بجوشانید هنگامی که آب جوشید یک قاشق غذا خوری وانیل به آب اضافه کنید ودوقاشق غذا خوری شکر هم به آن اضافه کنید در این هنگام یک بسته ژلاتین توت فرنگی به آن اضاف کنید وقتی آب به اندازه کافی جوشید پودر ذرت ها را در آن بریزید همزمان که مواد را باهم مخلوط کردیم به مدت دو دقیقه با حرارت ملایم با استفاده از در پوش وبعد از دو دقیقه از روی آتش بردارید مواد مخلوط شده را بروی آلمنیوم بریزید (آلمنیوم به شکل استوانه) و بعد آلمنیوم را در اندازه های دلخوا گره بزنید(برای جدا شدن طعمه از هم) تا به شکل گلوله در بیاید هنگامی که این کار را کردید به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید اما دقت کنید جای بزارید که یخ نبندد

این طعمه ها هرچه ریز تر باشند بهتر است برای صید کپور طعمه های ساخته شده را هم می توانید با استفاده از ریسه جوشانده استفاده کنید و هم می توانید به صورت ساده به سر قلاب بزنید
دوستان شاید واستون پیش اومده باشه که ماهی رو اتفاقی گرفته باشین اونم از دم یا بدن که بخاطر حرکت قلاب توی مسیر ماهیه
باید بگم که این یک روش ماهیگیریه که در خوزستان،بخصوص اهواز مرسوم هست و میخوام واستون توضیح بدم
اسم این روش سایشی(سایشتی)که همونطور که پیداست از سایش(ساییده شدن بدن ماهی به نایلون)
توی این روش که بهترین فصلش هم آخرای پاییز و زمستانه معمولا از هیچ طعمه ای استفاده نمیکنن
ماهی هایی هم که صید میشن برزم و گتان(زردپر) هستند من تا وزن 17 کیلو رو دیدم که صید شده
توی این روش از نایلون سایز 45 به بالا استفاده میشه،دو عدد قلاب(سایز 9،8،7،6) که یکی جلوی نایلون و یکی به فاصله ی 25 سانت تقریبا از قلاب اول روی خود نایلون بسته میشه
بین قلابها هم سرب تخته ای استفاهده میشه(استفاده از پلاستیک بین سرب و نایلون لازمه)،برای بستن قلابها هم هیچ گره ای زده نمیشه و با نخ خیاطی قلاب رو به نایلون متصل میکنند
روش ماهیگیری هم به این صورت که به خاطر نوع ماهی که کف خوره و عادت داره جاهایی که بستر نرم ولجنی داره بچره و یجورایی سر میخوره!ویا از روی نایلون یا زیر نایلون ماهیگیر رد میشه،که معمولا ماهیگیر با چند حرکت سریع نخ رو میکشه(اصطلاحا میگن دست میشونه)تا قلاب به بدن ماهی گیر کنه(معمولا زیر شکم)و ماهی صید میشه،توی فصل بارندگی هم که آب رنگش تغییر میکنه وگلالود میشه این نوع ماهی بیشتر صید میشه،البته بعضی ها با قلاب اول طعمه(خمیر،سیب زمینی و...)هم میزنن
اینم اضافه کنم که بخاطر محلی که قلاب به ماهی گیر میکنه و سایز ماهی تا از آب در نیاد اصلا نمیشه گفت ماهی که صید شده چه سایز یا وزنی داره و قدرت و تقلاشم زیادترهKhansariha (399)
البته بعضی ها هم منتظر سایش ماهی نمیمونن و بعد انداختن قلاب وخوابیدن اون کف آب شروع به کشیدن یا همون دست شوندن میکنن که ماهی های بین این فاصله رو صید کنن!
این روش به تجربه زیادی نیاز داره(حس کردن سایش ماهی به نایلون)Khansariha (256)
البته برای صید کپور بواسطه اینکه این ماهی خوش خوراک ترین ماهی جهان لقب گرفته بر حسب عادات غذایی کپور های هر منطقه و با توجه به فصل و درجه حرارت اب از طعمه های متنوعی میشه استفاده کرد.الان بهترین فصل برای صید کپور در شما کشور هست.مخصوصا اگر بتونید به تالاب انزلی برید.و با طعمه میگوی اب شیرین.برای صید میگو کافیه یه میلگرد یا مفتول محکم رو بصورت حلقه در بیارید و یه دسته مناسب با طول یک متر هم برای اون درست کنید.یه چیزی شبیه به تورهای پروانه گیری.قبل از اینکه لوازم ماهیگیری تون رو اماده کنید باید میگو صید کنید.برای اینکار کافیه در مسیر کناره اب رودخانه یا تالاب حرکت کنید و هر جایی که به توده ای از گیاهان که ریشه اونها در داخل اب قرار داره بر خورد کردید توری که اماده کردید رو اروم به داخل اب برده و به زیر ریشه های توده گیاهان ببرید و وقتی به زیر اون رسیدید با حرکت دادن سریع میگوهایی که در لابلای ریشه ها پنهان شدن رو به داخل تور هدایت کنید.سعی کنید میگوهایی که زیر شکم اونها توده ای تخمک های ریز چسبیده رو جدا کرده و قبل از مردن به اب برگردونید.اون تخمکها نسل اینده میگوها هستند که مورد تغذیه ماهی ها قرار میگیرند.همیشه یادتون باشه چه در حین شکار و چه ماهیگیری قوانین زیست محیطی رو مد نظر داشته باشید.و سعی کنید این منابع رو حفظ کنید.بعد از صید میگو میگوهای بالای 3 سانت و کوچکتر از 6 سانت رو جمع اوری کنید.البته بنا به نوع قلابی که استفاده میکنید سایز میگو ها تغییر میکنه.معمولا چون کپور در سایزهای زیر 30 سانت و وزن کمتر از 500 گرم بدرد خوردن نمیخوره سعی کنید ازقلابهای نمره پایینتر استفاده کنید تا طعمه بزرگتری هم به اون بزنید .اینجوری احتمال صید ماهی های ریز رو هم کمتر میکنید.بعد از اون قلاب رو از طرف دم میگو و در راستای بدنش فرو کرده و تا جایی که میتونید قلاب رو بین گوشت میگو فرو ببرید و پنهانش کنید.با این روش در این فصل در تالابهای شمال کشور کپور دریایی های خوبی میتونید صید کنید.کپور دریایی مقداری کشیده تر از انواع پروشی اونه.و چیزی بین کپور پرورشی و آمور هست.و رنگش هم تیره تره.کپور پروشی که اکثرا در سد ها و دریاچه های مصنوعی رها سازی شدند.پهن تر و رنگ روشن تری داره.لازم بذکره که شما میتونید با بدست اوردن تجربیات کافی کپورهایی با وزن بالای 20 کیلو گرم صید کنید.و لذت ماهیگیری با قلاب رو به بهترین شکل ممکن تجربه کنید.هر چند که متاسفانه در سالهای اخیر به واسطه الودگی آب تعداد ماهی های بزرگ به شدت کاهش پیدا کرده و صید اونها تقریبا شانسی شده ولی هنوز هم مناطقی هست که کمتر دچار الودگی شده و میشه ماهی های خوبی اونجا صید کرد.ارادتمند همه دوستان.
با تشکر از اطلاعات خوب شاهین جان.باید به عرض دوستان برسونم به این روش صید (واکف) هم گفته میشه.و فقط در منطقی که ماهی ها در اون از جمعیت خوبی رخوردار هستند استفاده مفید داره.اکثرا هم سارقین ماهی در استخرهای پرورش ماهی ازش استفده میکنن.یک ساعت قبل از اقدام به صید مقداری گندم خیسانده شده در شیر رو در محل مورد نظر پخش میکنن تا باعث تجمع ماهی ها بشه و بعدش ریسه ای که تعداد زیادی انواع قلاب به اون بسته شده رو به پشت محل طعمه ریزی شده پرتاب کرده وبا قفل کردن کلاج و ثابت کردن نخ چوب ماهیگیری رو با سرعت به طرف بیرون میکشن.کلاج رو ازاد کرده نخ اضافه حاصل از کشش رو جمع کرده و مجددا حرکت کشش .تا بالاخره یه ماهی بخت برگشته به یکی از قلابها گیر کنه.این روش بسیار ناجوان مردانه هست.چون در اون شما نمیتونید ماهی با سایز دلخواهتون رو بر اساس شماره قلاب و بزرگی و کوچکی طعمتون صید کنید. و بد تر اینکه قلاب به قسمتهای مختلف ماهی فرو میره و در اکثر اوقات شدت جراحات اینقدر بالاست که باعث مرگ ماهی میشه و در صورتیکه ماهی از سایز مناسب برای استفاده بر خوردار نباشه هم دیگه نمیشه رها سازیش کرد و محکوم به مرگه.سعی کنید هرگز از این روش و دیگر روشهای نا متعارف مثل پخش کردن انواع سموم در اب و برق یا مواد منفجره هرگز برای ماهیگیری استفاده نکنید.تا سالیان سال بتونید از این ورزش و تفریح سالم استفاده کرده و لذت ببرید.ببخشید که این قدر پر حرفی میکنم.عشق من وطنم ایرانKhansariha (256)
آقا آرش عزیز این روشی که شما گفتین با روشی که من توضیح دادم کاملا فرق داره،روشی کن من میگم بیش از 40 ساله مرسومه،سایز ماهی ها هم بخاطر شرایط رود کارون و ماهی های شکارچی زیادی که داره بزرگه،ماهی های کوچیک معمولا توی فاصله ی 3 الی چهار متری قرار دارند!ولی این روش معمولا 10 متر به بالا جواب میده!این روش فقط در رودخانه هایی که بستر نرم ولجنی با نوع ماهی که گفتم جواب میده وجاهای دیگه بسیار خطرناکه چون اگه قلاب گیر کنه و شما نایلون رو بکشیدKhansariha (172)
برای همین ماهیگیرانی که از این روش استفاده میکنند روی انگشت اشاره خودشون پارچه نرم میبندند که آسیبی نرسه(بخاطر تعداد دفعات حرکت)اینطور هم نیست که کسی با این روش مقدار زیادی ماهی بتونه بگیره یا ...
قصد من توضیح دادن یک روش ماهیگیری و صرفا آشنایی دوستان با این روش بود
در ضمن شما الان چند روش نا متعارف رو توضیح دادین نه بنده(دزدی از استخر ماهی،برق،سم،مواد منفجره!)Khansariha (8)
لینک مرجع