انجمن تخصصی شکاروتیراندازی(بزرگترین مرجع اطلاعاتی تفنگ بادی،پی سی پی،تیراندازی ایرانیان)pcp.airrifle.airguns..تفنگ بادی،پنوماتیک،

نسخه کامل: ریلود فشنگ گلوله زنی و اطلاعات مربوط به ان
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
انجام وظیفه بود
شلیک یک فشنگ


قبل از اینکه ببینیم در زمان شلیک چه اتفاقی میوفته ابتدا با قسمت های مختلف یک پوکه اشنا بشیم.

[تصویر: 35-1.jpg]

و همینطور انواع پوکه از نظر شکل سر آن

[تصویر: 35-2.jpg]

در کتاب هورنادی اساس کار بر پایه دقت بنا شده و توضیح خواهیم داد که دقت چیست , از کجا میاد و تیرانداز چگونه میتونه دقت را بهبود ببخشه. در ادامه نشان خواهیم داد که تیر انداز به شرط درک اصول کلی, کارهایی را میتواند انجام بدهد که مشکل دقت مهمات را برطرف کند.
ابتدا مروری میکنیم بر تفاوت مهمات کارخانه ای و مهماتی که بوسیله خود شما پر شده. اصولا مهمات کارخانه با خصوصیاتی ساخته میشن و البته باید ساخته بشن که این اطمینان وجود داشته باشه که در داخل چمبر اکثر اسلحه های دنیا از یک کالیبر مشخص بتونه وارد بشه و شلیک بشه خواه این اسلحه گلنگدنی باشه یا لیور اکشن یا اتوماتیک. به این دلیل کارخانه های سازنده مجبورا یک سری از فاکتورهایی که در دقت فشنگ موثر هستند را نادیده بگیرن.

در مقابل فشنگ دست پر میتواند برای اسلحه شخصی شما و اندازه چمبر اون پر شود که از این طریق میتوتنید به بهترین کیفیت مهمات و دقت و توانایی اسلحه دست پیدا کنید. برای این منظور شما احتیاج به چهار جزء تشکیل دهنده فشنگ یعنی پوکه – چاشنی – باروت – مرمی و یک سری ابزار کار که شامل اندازه گیر باروت – ترازو – پرس - یک ست کامل دایز – روغن مخصوص ریلودینگ - کتاب راهنما ( همین جا اعلام میکنم که این وسایل برای ما که داخل ایران هستیم خیلی زیاده و بسیار هزینه بر)

خوب حالا بریم سر بحث اصلی و ببینیم که چه اتفاقی در زمان شلیک برای پوکه و مرمی خواهد افتاد.

[تصویر: P15-1.jpg]
[تصویر: P15-2.jpg]

در دو شکل بالا فشنگ کارخانه ای بدون لبه ای رو مشاهده میکنید که مقداری آزادانه داخل چمبر قرار گرفته و مرمی اون دقیقا با لوله هم راستا نیست و پوکه در قسمت جلو و شانه با چمبر در تماس نیست.

[تصویر: P15-3.jpg]

در شکل بالا زمانی که سوزن رها میشه و به چاشنی ضربه میزنه به دلیل فضای خالی اطراف, فشنگ مقداری به سمت جلو حرکت میکند (شکل 3) که این باعث به وجود آمدن مقداری هد اسپیس در پشت فشنگ خواهد شد(شکل 4) که این مقدار با اینکه جزیی است و در دقت تاثیر گذار اما خطرناک نیست.

[تصویر: P16-1.jpg]

در شکل بالا زمانی که چاشنی منفجر مشه بر اثر شدت این انفجار جاشنی مقداری از جای خود خارج میشه و در همین حین با شعله ور شدن باروت و افزایش فشار داخل فشنگ بدنه پوکه منبسط میشه و دقیقا هم سایز داخل چمبر میشه و راه فرار گاز به عقب را میبنده.( یکی از دلایل دوده زدن پوکه های ما همینه. به علت جنس بد پوکه ها این تغییر سایز به درستی انجام نمیشه و راه فرار گاز باروت به عقب باز هستش).

[تصویر: P16-2.jpg]

همینطور که فشار داخل داره افزایش پیدا میکنه و بدنه پوکه به دیواره چمبر فشرده میشه , به علت این فشار پوکه دیگه نمیتونه هیچ حرکتی بکنه و از انجایی که یک هد اسپیس کم بین فشنگ و پیشانی گلنکدن وجود داشت پوکه از قسمت انتهایی مقداری کشیده میشه و افزایش طول پیدا میکنه(شکل پایین).

[تصویر: P16-3.jpg]

این افزایش طول باعث میشه که چاشنی هم به سر جای خود برگرده و با خروج مرمی از داخل لوله و کاهش فشار و خنک شدن آن پوکه مقدار کمی منقبض میشه و میتونه از داخل چمبر به وسیله ناخن پوکه کش خارج بشه.(شکل پایین)

[تصویر: P17-1.jpg]

مفهموم هد اسپس چیزیه که تمام تیر اندازان باید به خوبی درک کنن هم برای بالا بردن دقت تیراندازی و هم برای امنیت جانی
.
مفهوم کلی هد اسپیس این هست : فاصله بین پیشانی جنگی تا آن قسمتی از چمبر که مانع حرکت رو به جلوی فشنگ داخل چمبر میشود. شکل های پایین به خوبی این تعریف رو نشان میدهند و بطور کلی چهار نوع هد اسپیس داریم.

[تصویر: HS1.jpg]

مقدار بیش از حد کم اسپیس باعث میشه که فشنگ سر جای خودش قرار نگیره و گلنگدن بسته نشه. همین طور مقدار زیاد هد اسپیس هم باعث کشیدگی پوکه و افزایش طول آن و در نهایت جدا شدن انتهای پوکه میشه. برای مثال در شکل زیر فشنگ 308 وینچستر را مشاهده میکنیم که به علت کشیدکی بیش از حد میتونیم بیبنیم که دیواره انتهای پوکه نازکتر شده تا جایی که به مرحله خطرناکی رسیده و احتمالا در شلیک بعدی باعث جدا شدن اون قسمت و برگشت گازهای داغ به داخل گلنگدن و احتمالا آسیب به تیرانداز خواهد شد.

[تصویر: P17-2.jpg]

ادامه دارد..............

ببخشید اگر انشای خوبی ندارم
همه قطعاتی که توی اون کلیپ بود توی اون پکی که حسین آقا خریدن نبود شاید بشه مابقیش رو تهیه کرد که با استاندارد بیشتری فشنگا رو پر کرد .
کاتر و اون قطعه که مثل گیره فشنگ رو نگه میداشت و اونی که باهاش جای چاشنی رو تمیز میکرد و همینطور کاتر
ممنون جناب کلت از این ترجمه روان و خوبتون خیلی زحمت کشیدین پیروز وبهرور باشید.

حسین حقیقی


سجاد جان اون وسایل تنظیف پوکه هست که خیلی مهم نیست و میشه با یک برس سیمی کوچک و چاقوی جیبی هم این کارو انجام داد اگر چه این وسیله خودش تهیه بشه بهتره؛اما منظورتون از کاتر چیه و کارش چی هست؟

حسین حقیقی
سلام اگه اون کلیپی که دیروز گذاشته بودم نگاه کنین وسیله ای به اسم کاتر وجود داره که بعد از محکم کردن پوکه به دریل با کاتر که بخشی از اون در داخل پوکه قرار میگیره و با بخش بیرونی که در تماس با دهنه پوکه هست مقداری اون قسمت رو براده برداری میکنه که طول پوکه کوتاه میشه و اگه این کار انجام نشه به گفته شخص داخل کلیپ گلن بسته نمیشه یا سخت بسته میشه و توی کلیپی که جناب احمدی از شما گذاشته بودن هم از اون قطعه استفاده میشه ولی با دست و غیر اصولی و اون برای تنظیف نیست به عکس ها دقت کنید
در عکس زیر اون قسمت که علامت زدم عاج داره و لبه رو کوتاه میکنه که در هر دو فیلم هست
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

در عکس زیر شماره 1 کاتر هست و شماره 2 برای درست کردن و صاف کردن دهانه هست که با کاتر ساییده شده و تیزی های که در داخل و بیرون دهانه ایجاد شده و یا اگر دهانه به سمت داخل و یا بیرون خم شده را برطرف میکنه و شماره 3 گیره پوکه و شماره 4 برای تمیز کردن جای چاشنی هست
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.



دقت کنید توی هر دو کلیپ از کاتر استفاده میشه ولی توی اونی که من گذاشتم دربارش توضیح میده و اندازه پوکه رو در نظر داره
اون وسیله ای که روی مرمی میزارید و بهش ضربه میزنید تا مرمی سرجاش بره باعث صدمه زدن به مرمی نمیشه یا روی مرمی ردی بجا نمیزاره؟
سجاد جان ،ممنون از توضیحی مبسوطی که دادین ،اخه من چند تا فیلم دیگه هم دیدم مربوط به استفاده همین پک لی هیچکدوم از کاتر دستی و غیره استفاده نکردن فقط با یک برس سیمی کوچک و چاقو کار میکردن ؛اما قطعا همونطور که شما گفتین این وسیله تهیه و به این پک اضافه شه بهتره نمیدونم چرا خودشون فکر اینجا رو نکردن،اما در مورد سوال شما این وسیله بولت سیتر ؛؛داخل اون میله بولت سیتر به شکل سر مرمی طراحی شده و سر مرمی قرار میگیره وباعث ایجاد رد و صدمه به مرمی نمیشه.

حسین حقیقی
(2016-01-18 04:16 PM)sajadm نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سلام اگه اون کلیپی که دیروز گذاشته بودم نگاه کنین وسیله ای به اسم کاتر وجود داره که بعد از محکم کردن پوکه به دریل با کاتر که بخشی از اون در داخل پوکه قرار میگیره و با بخش بیرونی که در تماس با دهنه پوکه هست مقداری اون قسمت رو براده برداری میکنه که طول پوکه کوتاه میشه و اگه این کار انجام نشه به گفته شخص داخل کلیپ گلن بسته نمیشه یا سخت بسته میشه و توی کلیپی که جناب احمدی از شما گذاشته بودن هم از اون قطعه استفاده میشه ولی با دست و غیر اصولی و اون برای تنظیف نیست به عکس ها دقت کنید
در عکس زیر اون قسمت که علامت زدم عاج داره و لبه رو کوتاه میکنه که در هر دو فیلم هست
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

در عکس زیر شماره 1 کاتر هست و شماره 2 برای درست کردن و صاف کردن دهانه هست که با کاتر ساییده شده و تیزی های که در داخل و بیرون دهانه ایجاد شده و یا اگر دهانه به سمت داخل و یا بیرون خم شده را برطرف میکنه و شماره 3 گیره پوکه و شماره 4 برای تمیز کردن جای چاشنی هست
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.



دقت کنید توی هر دو کلیپ از کاتر استفاده میشه ولی توی اونی که من گذاشتم دربارش توضیح میده و اندازه پوکه رو در نظر داره
اون وسیله ای که روی مرمی میزارید و بهش ضربه میزنید تا مرمی سرجاش بره باعث صدمه زدن به مرمی نمیشه یا روی مرمی ردی بجا نمیزاره؟

سجاد جان شما درست میگی... عملی که شما در فیلم مشاهده میکنید بهش میگن کیس تریمینگ... اینشالله در ادامه کتاب که روزهای آینده خواهم گذاشت خواهیم دید که چرا و چه زمانی باید انجام بشه... وسیله مورد نظر شما هم در کیت های کامل ریلودینگ موجوده مثل عکس زیر
[تصویر: RC-9363-RockChuckerSelectKit.jpg]

در کیت های ارزون قیمت تر ممکنه نباشه مثل عکس زیر
[تصویر: rc-9287-explorerpluskitonbench-isolated.jpg]

و میتونید به صورت جداگانه خریداری کنید

[تصویر: rc-90366-trimpro2manualcasetrimmerkit-c.jpg]
با سلام به عزیزان .جناب حقیقی ست کامل ریلود لی چه قیمتی درمیاد؟rcbs چطور؟ مجموعه ای با ترازو وتمام ابزار مورد نیاز .پودر درچه وزنی هست وقیمتش رو محبت کنید.با سپاس از وقتی که جناب کلت گذاشتن وترجمه ارزشمند ی که به اشتراک گذاشتن.حالا یک شوخی با اقا سجاد من که میگم خشاب باز شو خوبه شما هی بگو اولویت بندیKhansariha (219)
باسلام قیمت ستهای کامل از سه میلیون و هشتصد تا شیش میلیون متغییره،پودر نیم کیلو و یک کیلو ؛قیمت سه و نیم تا چهار میلیون،همه هم خوبن تو این رنج قیمتها هرچی اما بالاتر بریم بهتر میشه کیفیت.

حسین حقیقی
افرین استاد تصاویر اموزشی زیبایی گذاشتید و مثل همیشه همراه با نکات مهم موفق و پیروز باشید.

حسین حقیقی
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
لینک مرجع