انجمن تخصصی شکاروتیراندازی(بزرگترین مرجع اطلاعاتی تفنگ بادی،پی سی پی،تیراندازی ایرانیان)pcp.airrifle.airguns..تفنگ بادی،پنوماتیک،

نسخه کامل: انواع کارد ها و چاقوهای شکاری و چند کاره
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
سهیل جان اون تبری را که با سنگ نفت تیز میکنند مال جلادهای دل رحم میباشد. (مراجعه کنید به تهران قدیم جعفر شهری)
با سلام .
در صفحه 48 و 49 همین تاپیک دیدم که دوستان با تراش سوهان به وسیله سنگ فرز چاقوهای جالبی درست کردند و در لینک زیر که آقا اشکان معرفی کرده توضیح داده که بهتره از مارکهای قدیمی سوهانهای آمریکایی استفاده بشه که بر حسب اتفاق من یه سوهان اصیل آمریکایی مربوط به 35 سال پیش پیدا کردم ، با همون مارک NICHOLSON که در لینک زیر توصیه شده :
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


این هم عکس سوهان من

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


ولی چیزی که برام عجیبه اینه که تا اونجایی که من میدونم و در لینک بالا هم اشاره شده برای ساخت چاقو از سوهان بایستی سوهان تحت حرارت بالا سرخ و چکشکاری و دوباره آبکاری بشه ، ولی دوستانی که چاقو درست کردند صرفا با تراش سوهان با سنگ اون را تبدیل به چاقو کردند ، به نظرتون حذف این مرحله در ساخت چاقو مشکلی به وجود نمیاره ؟
دوست عزیز اون سوهان اگر جاقو بشه از نظر سختی مشکلی نداره ولی امکان زنگ زدن هست و برای همین نیاز به اون مراحل داره و بهتره بعد از هر بار سرخ شدن و چکشکاری اون را در داخل روغن سوخته ماشین بندازید تا کربنش را جذب کنه و ضد زنگ بشه .
دوستان
درست كردن چاقو از تيغه سوهان خام ( بدون عمليات حرارتي) دوتا مشكل پديد مياره
اول اينكه تيغه ساخته شده همونطور كه اگر بايه سوهان بكوبيد روي لبه سندان ميشكنه چاقوي ساخته شده هم همونطور ميشكنه و در مقابل ضربه حساسه در صورتي كه تيغه چاقو بايد تا حدودي ضربه پزير باشه
دوم هم تيغه سوهان بسيار سخت تر از تيغه چاقو هست و ديگه نميشه به اين آسوني ها تيزش كرد و فقط با سنگ قوي بايد تيز بشه و بدليل خواص مولكولي داراي كربن بالا بشدت آمادگي زنگ زدن داره
در صورتيكه اگر تا دماي سرخ شدن گرم بشه و مدتي تو اين دما بمونه با سرد كردن ملايم و تدرجي
خاصيت شكندگيش كم شده و فولاد با خاصيت انعطاف پزير تري تبديل ميشه كه مناسب چاقو هست
با سلام . دوستان یک مقدار اطلاعات راجع به چاقو های شکاری Buck مثل 105 و 119 و 391 میخواستم :
کیفیت تیغه چطوره ؟
نحوه تیز کردن که مثل روز اولش تیز بشه چطوریه ؟
نحوه نگهداری چاقوی شکاری که عمر کنه ؟
ارزش خرید این چاقو ها ؟
تشکر Khansariha (8)
داداش اگه اصلش گیرت بیاد یک عمر کار میکنه من که هنوز اصلش و از نزدیک ندیدم
شنیدم در شهر نجف آباد ( یکی از شهرهای استان اصفهان ) هم چاقوهای خوبی ساخته می شه . دوستان اصفهانی می تونند یه آماری بدند . آیا با دسته ثابت هستند یا تاشو هم دارند ؟
ﻣﻦ ﺍﻫﻞ ﻧﺠﻒ ﺍﺑﺎﺩﻡ ﻭ ﻋﻤﻮﯼ ﭘﺪﺭﻡ ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﭼﺎﻗﻮﺳﺎﺯﻫﺎﯼ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺷﻬﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ ﺧﻴﻠﯽ ﻭﻗﺖ ﺑﻪ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﺭﻓﺘﻪ.
ﭼﺎﻗﻭﻫﺎﯼ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﻫﻢ ﺩﺳﺘﻪ ﺗﺎﺷﻮ ﺩﺍﺭﻩ ﻭ ﻫﻢ ﺛﺎﺑﺖ ﻭ ﻣﻦ ﻳﮏ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﺩﺳﺘﺶ ﺍﺯ ﺷﺎﺥ ﺑﺰ ﺩﺭﺳﺖ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺗﻴﻐﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﮐﻨﺲ ﺑﻠﺒﺮﻧﮓ ﻭ ﺳﻮﻫﺎﻥ ﻭ ﻓﻨﺮ ﻣﺎﺷﻴﻦ ﻣﻴﺴﺎﺯﻧﺪ ﻭ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺗﻴﻐﻪ ﺭﺍ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺎﺭ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻣﻴﺪﻧﺪ ﻭ ﭼﮑﺸﮑﺎﺭﯼ ﻭ ﺍﺑﮑﺎﺭﯼ ﻣﻴﮑﻨﻨﺪ
ﺑﻪ ﺯﻭﺩﯼ ﭼﻨﺪﺗﺎ ﻋﮑﺲ ﺍﺯﺷﻮﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻴﺪﻡ.
ﻣﺘﺎﺳﻔﺍﻧﻪ ﺍﮐﺜﺮ ﭼﺎﻗﻮﺳﺎﺯﻫﺎﯼ ﻗﺪﻳﻤﯽ ﻭ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺷﻬﺮ ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﻓﺘﻨﺪ ﻭ ﺷﺎﻳﺪ ﻳﮑﯽ ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎﻗﯽ ﻧﻤﻮﻧﺪﻧﺪﻭ ﺍﻼﻥ ﺍﻳﻥ ﺻﻨﻌﺖ ﺍﺻﻴﻞ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻧﺎﺑﻮﺩﻳﻪ ﻣﺜﻞ ﺻﻨﻌﺖ ﮔﻴﻮﻩ ﺩﻭﺯﯼ ﻧﺠﻒ ﺍﺑﺎﺩ. ﮔﻴﻮﻩ ﻫﺎﯼ ﺩﺳﺖ ﺩﻭﺯ ﻧﺠﻒ ﺍﺑﺎﺩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﮔﻴﻮﻩ ﻣﻠﮑﯽ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﻫﺮ ﮐﺪﻭﻡ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ 50 ﺳﺎﻝ ﮐﺎﺭ ﻣﻴﮑﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺻﺎﺣﺒﺶ ﻳﮏ ﺟﻔﺖ ﮔﻴﻮﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻤﺎﻡ ﻋﻤﺮﺵ ﻣﻴﮕﺮﻓﺘﻪ!! ﻭ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺳﺒﮏ ﻭ ﺭﺍﺣﺖ ﻭ ﺩﺭ ﻋﻴﻦ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﭘﺎ ﺩﺭﺵ ﺗﻨﻔﺲ ﻣﻴﮑﻨﻪ ﻭ ﺗﻌﺮﻕ ﺷﺪﻳﺪ ﻧﺪﺍﺭﻩ ﺗﻤﺎﻡ ﻗﺴﻤﺘﻬﺎﯼ ﭘﺎ ﺭﺍ ﻣﻴﭙﻮﺷﻮﻧﻪ.
مشتاق ديدن عكس چاقوهاي مذكور هستم .
این هم چندتا عکس از چاقو های سنتی و دستساز نجف آباد .

دسته چاقوها از شاخ بز درست شده و با میخچه تزئین شده و جنس تیغه چاقوها از فنر ماشین و استحکام خوبی داره و زود هم تیز میشه ولی عیبش اینه که به آب خیلی حساس و اگه به آب بخوره تیغه زود کند میشه و زنگ میزنه .

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.



این چاقوی یکی از دوستام که ظاهرا بعد از استفاده تیغه را تمیز و خشک نکرده ، بهترین وسیله برای تیز کردن این چاقوها نمد !! اگه نمد را روی مثلا سنگ فرز ببندید و باهاش تیغه را پرداخت کنید فوق العاده تیز میشه و به راحتی مو را میزنه

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
لینک مرجع