بنده باروت فشنگ هاي مهام رو وزن كرده ام . 1.7 گرم است و داخل ود چارپاره 28 تايي پر كردم كه 22 تا دونه جا شد به مقدار 32 گرم
از لحاظ پترن حرف ندارند(نخجير تك لول) فكر كنم قدرتشون هم خوب باشند(ساچمه هاي 28 تايي به تعداد اسمي 36 گرم وزن دارند و 9 تايي ها فكر كنم كمتر باشند ولي به زودي وزنشون مي كنم)
به نظر میاد باروت اسلاگ و چارپاره های خارجی متفاوت از نوعی هست که برای فشنگهای معمولی استفاده میشه .منظورم نرخ تند سوزی هست.نظر شما چیه آقا رضا؟
بله فرمايش شما كاملا متين است چرا كه اسلاگ 28 گرم است ولي قدري در خصوص باروت و نحوه عملكر آن خدمت شما عرض كنم:
تند سوز بودن و يا كند سوز بودن هيچ مزيتي براي باروت به شمار نمي رود چرا كه اگر هر كدام بر ديگري برتر بود فقط ازآن نوع توليد ميشد البته كند سوز ها روكش گرافيتي دارند كه شايد قدري باعث بالا رفتن قيمت آن شود.
انفجار باروت را دو چيز سبب مي شود:
جرقه چاشني
مقاومت وزني ساچمه در مقابل باروت
در فشنگ هاي سبك مانند تراپ 24 گرمي به علت كم بودن وزن ساچمه مقاومت كافي در محفظه انفجار صورت نمي پذيرد و انفجار يا احتراق باروت قدرت كافي نخواهد داشت بنابراين باروتتند سوز انتخاب مي شود تا قدرت كافي انفجار بدست آيد.
حال اگر در فشنگ معمولي 32 گرمي از باروت تند سوز استفاده شود تقريبا كل باروت در داخل پوكه سوخته و كل شدت انفجار در جان لوله بوده و خطر انفجار و يا حداقل آسيب ديدن كپ و قنداق و قفل و بست لول وجود دارد
و همچنين اگر وزن ساچمه زياد انتخاب شود باز هم چنين اتفاقي مي افتد و فقط شدت انفجار در داخل پوكه بالا رفته و حداقل زيان آن له شدن ساچمه ها بر اثر برخورد ناشي از انفجار بالا به يكديگر و پايين آمدن سرعت خروج ساچمه ها مي شود ولي در حالت نرمال بخشي از باروت داخل پوكه سوخته و ساچمه ها و الباقي باروت را به بيرون مي راند و الباقي باروت داخل لول سوخته و سرعت لازم را به ساچمه ها مي دهند و اگر داخل لول چرب باشد با سنبه كشيدن ميتوان بقاياي باروت نسوخته را داخل لول مشاهد كرد
دوستان یه سوال همونجور که فشنگ های معمولی و مگنوم شماره بندی دارن ایا فشنگ های سوپر مگنوم( یا همان 89 میلیمتری ) هم به همین صورت شماره بندی دارن ؟؟
یله شماره بندی دارن ولی چون جنس ساچمه های اوتا معمولا غیر سربی هست وهمینطور شکلهای غیر معمول دارن (ساچمه مکعبی در Blind side و یشقاب پرنده ای دز Black cloud) شماره بندی اوتا هم متقاوت با قشنگهای معمول هست.
سلام دوستان نظرتون راجع به ودهاى بدون چاك كه داخل بازار هست چيه آيا به درد ميخورن يسرى خريدم داخل پوكه به راحتي بازى ميكنه چنتا فشنگ باهاشون پركردم ولي روى باروت دوتا مقوا گذاشتم تا باروت سفتر بشه وبالا نياد بعد لبه پايين ود بريدم بعد ساچمه و بعد دوتا مقوا و كريمپ هنوز امتحان نكردم به نظزتون از ود بدونه چاك بهتر جواب ميده يا نه متشكر از تمامي دوستان
من هم چن تا فشنگ با این نوع ود پر کردم.ولی بعد از پرکردن یادم افتاد تو لوله پروو کنم.که متاسفانه دیدم اصلا گاز رو آببندی نمیکنه وهر میده و قطرش کمتر از داخل لول هست.یکی که نخجیر داشت میگفت وقتی بسمت کبک شلیک کرده بود ساچمه ها و ود با هم رفته بودن تو بوته گون و اصلا باز نشدن.!یادتون باشه اگر به دلیل کوتاهی ود مجبور از استفاده از دومقوا شدین ،فقط روی ود اونم اول یه مقوا رو نصف میکنین و رو ساچمه ها میذارین بعد مقوای بعدی و نهایتا کریمپ!بهترین ود همون ود نیکاست.
در مورد برتری ود بدون چاک نسبت به ود چاکدار فقط اینو میتونم بگم ود چاکدار به طور ویژه برای ساچمه های سخت فولادی وتنگستنی بدلیل جلوگیری از سایش ساچمه به لوله و مهمات شکاربوقلمون که عمدتا Heavy shot وترکیب خاصی از بیسموت وبرنز هستن استفاده میشه.در مابقی انواع فشنگ های معروف همگی دارای ودهای چاکدار هستند.اگر سر به سایت شرکت های تولید کننده لوازم ریلودینگ بزنین حتما خواهید دید که ود های بدون چاک مخصوص ساچمه های فولادی هستند.
ودهای فشنگهای وطنی اگه ساچمه ها وبقیه اجزا درست و حسابی باشن زنش بسیار خوبی دارن.
ود گوالاندی ایتالیا
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا
ثبت نام کنید یا
وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
منظور ود بدون چاک برای ساچمه فولادی هست.(اشتباه چاپی)
به نظرت خاليش كنم ودشو عوض كنم يا استفاده كنم آيا اين استنباط درسته كه با استفاده از ود بدونه چاك باعث دورزن تر و جمع زني بيشتر ساچمه ميشه
حالا که پر کردی امتحانش ضرر نداره.ولی شخصا ود نیکا رو تا زمانیکه برف بشینه ترجیح میدم بعداز اون فشنگ فابریک که اگه بتونم ساچمشو عوض میکنم.ود بدون چاک هم اونجوریکه تصور میشه مثلا 120متر رو بزنه نیست بلکه در فواصل معقول پترن رو مقداریجمعترش میکنه اونم نه هر ود بدو چاکی.نقش چوک تفنگ بنظر موثرتر از ود در تراکم هست.پارسال با ساچمهT و فشنگ زوبر در فاصله تقریبا 40 متری با چوک مادیفاید یه غاز زدم که 9 تا ساچمه نزدیک به هم خورده بود .جالب اینه ود دارای چاکهایی بود که به لبه نمیرسید و به اصطلاح فقط شکم ود چاکدار بود.و این شاید به این دلیل بوده که در اثر فشار ساچمه ها بتونن رو هم بلغزن و دفرمه نشن.ساچمه ها زمانی پخش میشن که ود ازشون جدا بشه.حالا اگر کیفیت ود بگونه ای باشه که در موقع مناسب از ساچمه جدا نشه کارایی مناسبی نخواهد داشد.اگر ود فشنگ Blind side وینچستر رو دیده باشین دارای بالچه هایی هست که به موقع ود رو جدا میکنه.ولی این ود های بدون چاک که فنر هم ندارن بعیده کارایی لازم رو داشته باشن.