انجمن تخصصی شکاروتیراندازی(بزرگترین مرجع اطلاعاتی تفنگ بادی،پی سی پی،تیراندازی ایرانیان)pcp.airrifle.airguns..تفنگ بادی،پنوماتیک،

نسخه کامل: طعمه های مخصوص ماهیان غیر مهاجم
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2
با سلام خدمت دوستان.در مورد ماهیان غیر مهاجم باید به نوع خوراک و مزاج ماهی دقت کرد.به عنوان مثال کپور یک ماهی با حس بویایی بسیار قوی هست و علاقه بسیار زیاد به مزه شیرینی دارد ولی ماهی سفید و کفال به مواد پروتئینی و فیبری مانند انواع میگو و نان علاقه دارند.البته این به معنی عدم علاقه کپورماهیان به این مواد نیست.اگر به نام علمی اکثر ماهی های غیرمهاجم دقت کنید از نژاد کپورماهیان هستند پس علاقه به مواد پروتئینی در این نژاد یکسان هست.ولی خوب تفاوت هایی هم در علاقه به موادی خاص با یکدیگر دارند که همین تفاوت ها باعث افزایش شانس ما در صید ماهی موردنظرمان میشود.بهتر است یک دسته بندی از طعمه مخصوص هر ماهی داشته باشیم:
1)کپور معمولی و کپور علفخوار(آمور):انواع شیرینی ها و مواد اسانس دار-مواد پروتئینی مانند کرم و میگو و ...-مواد فیبری مانند نان(البته اگر شیرین شود بهتر است.)انواع جوشانده ها که ترکیبی از مواد ذکر شده هستند و مزیتشان ماندگاری بالا در آب میباشد که مانند خمیر در آب حل نمیشوند و حالت و سفتی خود را حفظ میکنند.
2)کفال و ماهی سفید:انواع مواد پروتئینی مانند کرم،میگو(اجیگه به زبان گیلکی)-سینه مرغ به صورت قطعات بسیار کوچک و ....
ماهیان غیرمهاجم بسیار زیادند ولی خوشبختانه همانطور که در بالا ذکرشد عادت غذایی نزدیک به همی دارند.پس با خیال راحت حتی با یک تکه نان هم میشود به صید این ماهیان رفت.کما اینکه از هم شهریان خودم براحتی با نان لواش یا بربری در سواحل به صید ماهی آمور مشغول بودند و ماهی هایی با وزن 2 کیلوگرم صید میکردند.
دوست عزیز طبقه بندی طعمه ها بر این اساس (البته به نظر من)جالبت نیست
هر ماهی یک عادت غذایی خاص داره،همونطور که ماهی های گرم آبی وسرد آب در تغذیه متفاوتند،که بعضی وقت ها بر اساس مکان زندگیشون،تغییر هم میکنه
بعضی ماهی ها مثلا همه چیز خوارن مثل کپور،بعضی ها هم مثل آمور گیاهخواره و به ندرت به طعمه های دیگه صید میشه
شاید بهتر باشه طعمه های رو جور دیگه ای طبقه بندی کرد
که مثلا طعمه های مصنوعی خاص هستند ولی هم برای ماهی های مهاجم بکار میرن هم غیر مهاجم
کلا بحث طعمه ها باید طبق سلسله مراتب خاصی طبقه بندی بشه
مثلا طبیعی،مصنوعی و.......
شاهین خان عزیز من هم انواع طعمه ها رو در مورد ماهیان مهاجم بیان کردم.حق با شماست.ولی این واقعیتی هست که ماهی هایی مثل کپور و آمور به موادی که ارزش غذایی داره (طعمه های طبیعی)توجه میکنن و به طعمه های مصنوعی میلی نشون نمیدن و مثل اینکه یک زباله باشه از کنارش عبور میکنن.ولی این دسته بندی غیر معقول نیست.چشب من تمام طعمه های طبیعی و مصنوعی این دو گروه رو بیان میکنم.با تشکر از توجه شما.
ممنون از گیلمرد و شاهین عزیز
ببخشیدگیلمرد عزیز کهبی ادبی میکنم اماچند نکته بسیار لازمه
اولا به هیچ وجه عادت غذایی امور و کپور در یک دسته قرار نمیگیرن این رو با توجه به سه روز تحقیق عملی مستمر در پرورش ماهی یکی ازدوستان میگم چون
1.کپور همه چیز خوار و امور گیاه خواره شاید برای دوستان جالب باشه توی یک هوزچه پرورش امور سه چوب انداختیم دو چوب بویله رابین رد و تایگرناتس که بعد از سه دو روز حتی نوک هم زده نشد امه با چوب سوم با انواع طعمه که با تنمامشون صید صورت گرفت با این تفاوت که مدت واکنش به طعمه متغیر بود طعمه هایی مثل ذرت نخود انگور انجیر سبزی گوجه کلم کاهو و ..... موفقیت بالایی داشتند و بعد کرم و خمیر و .....
اما در هوزچه کپور بویله عالی بود به حدی که بعد از سه ساعت دوتا از چوبارو برداشتیم چون وقت جمع کردنشون نبود
2.عادت غذایی ماهیان با تغیر فصل خیلی تغییر میکنه درفصول گرم غذای شیرین خوبه امادر فصل سرد عکس عمل میکنهو علت هماینه که شیرینی در اب سردپخشنمیشه و اسانس گرم مثل قهوه و نسکافه بهتر جواب میده
2.کپور در خیلی ازفصول به طعمه مصنوعی هم میزنه توی ازمایش در دراردیبهشت ماهموفق به صید کپور باطعمه پشه مصنوعی طعمه بریکلی کرم و لارو و حتی ادامس موزیشدیم
3. هر ماهی در هر فصل برای ادامه حیاط نیاز به مواد جدیدی داره دراول فصل برای جفت گیری نیازش با اخر فصل برای جذب چربی فرق میکنه
4.ماهیانی مثل سفید درسته که مهاجم نیستن اما رفتارب نبمه تهاجمی دارند برای اینه که به طعمه با پروتعین حمله میکنند و برای صیدشون از موجود زنده استفاده میشه
و............
مخلصیمKhansariha (8)Khansariha (48)
hellboy جان ممنون از نظرات مفید شما.اتفاقأ یه سه صفحه ای در مورد طعمه های کپورماهیان مطلب جمع کردم که به زودی در این قسمت وارد میکنم.توی مطالبی که جمع کردم ذکر شده که ذرت یکی از عالی ترین طعمه ها برای کپورماهیان هست.
در مورد آمور هم باید گفت که در دریا علفی به اون صورت پیدا نمیشه لذا ماهی مجبوره که به بقیه مواد غذایی هم روی بیاره.در سواحل رودسر(صید با استفاده از قایق) این موضوع ثابت شده و وقتی از خمیر نان استفاده کردن دیدن که آمور اولین ماهی ای بوده که به قلاب زده.
سلام مجدد.بریم توی مبحث طعمه ها.
طعمه های کپور:
1-خمیر نان:بهترین خمیر نان مناسب برای ماهیگیری از یک قرص نان که کمی بیات شده بدست می آید.ابتدا اسفنج درون نان را خارج میکنیم و با اضافه کردن آب به نان آن را خمیر می کنیم و سپس به اندازه ای که خمیر حالت چسبندگی پیدا کند ورز میدهیم و روی قلاب استفاده میکنیم.
2-اسفنج نان:طعمه خیلی نرمی است اما بد نیست.مقداری از اسفنج درون نان را برداشته و آن را فشار داده تا فضای اسفنجی آن از بین رفته و یک پارچه خمیر گردد و آن گاه بعد از انداختن طعمه روی قلاب یک سر آن را بیشتر فشار میدهیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
3-لوبیا ها و نخود ها:این دسته از عالی ترین طعمه های کپور هستند خصوصأ انواع بزرگ آن شامل:لوبیا قرمز،نخود فرنگی،لوبیا سفید،لوبیا چشم بلبلی و ... طریقه آماده کردن آن هم مانند غلات است که توضیح خواهم داد.
4-غلات یا دانه ها:غلات(دانه ها) هم از عالی ترین طعمه های کپور است که هم میتوان به روی قلاب و هم به صورت طعمه پاش استفاده کرد و بهترین غلاتی که میتوان استفاده کرد عبارتند از:شاهدانه،ذرت،گندم،بلغور،جو،ماشک. طریقه آماده سازی:غلات دست کم باید 72 ساعت خیسانده شوند و سپس بین نیم الی یک ساعت جوشانده شوند.حال آن ها را در یک ظرف بدون منفذ انباشته کرده تا پس از 1 الی 2 روز شروع به تخمیر شدن بنمایند و از آن بویی مانند الکل به مشام برسد.
5-جوشانده ها:گلوله های نرم خمیری شکل هستند که در آب جهت سفت شدن جوشانده میشوند.جوشانده ها گزینه های بسیار ماندگار هستند اما یک خصوصیت منفی دارند و آن هم گران بودن آن هاست.بهترین راه ساختن جوشانده توسط خودمان است.ترکیباتی که در جوشانده ها معمولأ به کار میروند عبارتند از:شیر،تخم مرغ،آرد سویا،جوانه گندم،پروتئین های حیوانی و گیاهی و رنگ های افزودنی. 6- گوشت ها:
1)سوسیس:سوسیس یکی از طعمه های خوب کپور میباشد و میتواند به صورت بودار و رنگی با آرد ذرت آمیخته شود.البته اگر خیلی چسبناک باشد.یادمان نرود که هر چه تنوع ادویه در سوسیس بیشتر باشد مجذوب تر خواهد بود.و میتوان آن ها را به صورت رول در آورد به نحوی که قلاب را پنهان کند.
2)جگر:یک طعمه فوق العاده عالی برای کپور که سرشار از پروتئین میباشد و میتوان آن را به صورت مکعبی شکل برش داد و مستقیمأ به روی قلاب استفاده کرد.جگر هم چنین یکی از افزودنیهای خوب در جوشانده ها محسوب میشود.
3)فیله گوشت:یک طعمه عمومی برای کپور محسوب میشود میتوان آن را به صورت بودار یا با رنگ های افزودنی و ادویه جاتو استفاده کرد و یکی از طعمه های مقاوم در برابر نوک زدن های مزاحم میباشد و طریقه استفاده هم مانند جگر میباشد.
مخلص همه دوستان.
سلام
چنتا مطلب درباره ی صید کپور
صید کپور به روش پیشرفته

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


به نظرم باید در اینجا درباره بعضی لوازم مورد نیاز برای صید مدرن کپور صحبت کنیم.
اولین چیزی که نیاز دارید ریسه مویی است که عبارت است از یک قلاب و کمی نخ اضافه که از پشت
ساق قلاب بیرون زده است؛
با یک حلقه در انتهای نخ تا زمانی که بخواهید گره بدون گره را یاد گرفته
و این ریسه را خودتان درست کنید می توانید ریسه آماده را بخرید.
مورد دوم وزنه است اما باید تصمیم بگیرید که کپورهایی که می خواهید بگیرید به ساحل نزدیکند یا نه
اگر شیوه صحیح طعمه پاشی را یاد بگیرید می توانید کپورها را به شنا و تغذیه در نزدیکی ساحل دعوت کنید
اما بعضی وقتها این مهمانهای نازپرورده می خواهند که در وسط دریاچه از آنها پذیرایی شود
بنابراین شما باید پرتاب به دور را نیز یاد بگیرید
پس بهتر است یک بسته حاوی سربهای 45 تا 130 گرمی را بخرید.
از آنجایی که شما یک تازه وارد هستید به نظر من
به نظر من شکل سربها زیاد مهم نیست چرا که شما
در اول نخواهید توانست با چوبهای جدیدتان چنان پرتابهای بلندی انجام دهید
که به سربهای آیرودینامیک نیازی داشته باشید مقداری نخ هم بخرید نوعش زیاد مهم نیست
چون تا زمانی که نحوه بازی با کپور بزرگ را یاد نگرفته باشید،
این کپورهای بزرگ هر نوع نخی را پاره کرده و با خود خواهند برد.
وقتی بازی با کپور بزرگ را یاد گرفتید نخهای عالی هم خواهید خرید.
فعلا شما به دو راه و هرزگرد نیازی ندارید چون ریسه های آماده خودشان این وسایل را دارند
اما باید کم کم نحوه بستن یک گره ثابت خوب را یاد بگیرید.
یادتان باشد که سوف صید نمی کنید، باید گره های خوب بزنید.
یک نوع چرخ وجود دارد که توصیه میکنم حتما بخرید. اسم این نوع چرخها بیت رانر است.
این نوع چرخ اهرمی دارد که به کپور اجازه میدهد در حین فرارهای وحشتناکش نخ را باز کرده
و با خود ببرد تا از رفتن چوب و چرختان به داخل آب جلوگیری شود.
اگر فعال کردن این اهرم بیت رانر را فراموش نکنید، من کارآیی آن را تضمین میکنم.
البته مشکلی نیست چون اگر فعال کردن آن را فراموش کرده باشید جلسه بعد یک چرخ نو می خرید.
مزیت دیگری هم دارد؛ آنقدر نخ می گیرد که بتوانید با آن یک روز کامل کپورگیری کنید
و مجبور نباشید دوباره نخ روی چرخ جمع کنید چون حتی کپور بزرگ
با فرارهای انفجاری هم نمی تواند در یک فرار همه نخ آن را باز کرده و خراب کند.
الان به چوبهای بلندی برای پرتاب نیاز داریم.
این چوبهای بلند خوب به نظر می رسند، در حقیقت آنها دردسر کپورگیرند
اما در هر شرایطی شما محتاج آنهایید.
بهترین حالتشان چوبهای 12 فوتی هستند چوبهای گرانتر زیباترند و دورتر پرتاب می کنند.
اگر نحوه طعمه پاشی را یاد بگیرید می توانید بیشتر ماهیهایتان را در فاصله 50 متری صید کنید.
باید اعتراف کنم که پرتابهای بلند لذت دیگری دارند. فقط دقت کنید در مسیر پرتابتان کسی نباشد
چون ممکن است وزنه از نخ جدا شود. چوبهای بلند به دردسرشان می ارزند.
اگر در یک جای پر از مانع و گیر ماهی می گیرید این چوبها آنقدر بلند هستند که بتوانند نخ را به حد کافی
بالا نگه دارند.
این چوبها همچنین رسانای برق هستند و قول می دهم بیش از یکبار در نزدیکی
خطوط انتقال برق ماهی نخواهید گرفت فراموش نکنید که به یک چوب طعمه پاشی
هم نیاز پیدا خواهد کرد.
طعمه پاش یک فنجان [یا موشک] کوچک و زیباست که شما آن را پر از طعمه کرده
و در قسمتهای مختلف پخش می کنید.
اگر در هنگام طعمه پاشی نخ را زود رها کنید با بارانی از انواع طعمه های بودار دوش خواهید گرفت.
این حالت حتی بدتر از زمانی است که یک دسته بزرگ غاز وحشی از بالای سرتان پرواز کنند.
باور کنید! اگر هم کمی دیر نخ را رها کنید
بزرگترین آب پاشی ممکن در حین پرتاب را تجربه خواهید کرد.
در هنگام پرتاب طعمه پاش یک محافظ انگشت هم داشته باشید تا از یک برش استادانه
در انگشتتان جلوگیری شود.
البته برش استادانه ای که تمیز نیست چون پر از تکه ها و مایع مواد طعمه پاشی خواهد شد.
بعضی کپورگیرها زمانی که طعمه پاش همراه نداشته باشند از شیشه پلاستیکی
نوشابه طعمه پاش موقت درست می کنند.
قیمت موشکهای خوب طعمه پاش از 20 دلار به بالا است.
یک کپورگیر باید توانایی شنا تا صد متر برای آوردن طعمه پاش پاره شده را داشته باشد.
یک طعمه پاش که از شیشه نوشابه درست شده ارزش شنا کردن را ندارد
مگر اینکه آخرین بطری نوشابه ای باشد که در دسترس است که در این حالت از موشکهای
20 دلاری هم گرانتر می شود، بخصوص اگر ماهیها خوب تغذیه کنند.
الان شما چوبی دارید که چرخی به آن متصل است و ریسه ای دارد و وزنه ای. دیگر چه می خواهید؟
پایه ای که چوبهایتان را روی آن بگذارید. اولین پایه های چوب ماهیگیری عبارت بود
از یک چوب دارای محل اتکا که از نزدیکترین درخت بریده می شد
و در زمین فرو می رفت و چوب ماهیگیری روی آن سوار می شد.
بعدش روزی یک کپورگیر در جایی صید می کرد که تا چشم کار می کرد اثری از درخت نبود.
چون او نمی خواست هر سه چوب ماهیگیری را به مدت 2 روز در دستش نگه دارد
به فکر ساختن یک پایه چنگال مانند همیشگی افتاد.
اولین پایه ای که ساخت از یک آویز کت درست شده بود
که عمر آن پایه و چوب روی آن تا اولین فرار کپور بود.
پایه بعدی که برای چوب جدیدش درست کرد از میله های ضخیم فولادی بود
و بدین ترتیب اولین پایه کپورگیری متولد شد.
در ابتدا این پایه ها در انتها دارای شکل V بودند که امکان سوار شدن
بازرهای مدرن گران قیمت روی آنها وجود نداشت.
بنابراین او روی این پایه ها صفحه گذاشت و سوراخی تا بازرها روی آن پیچ شوند.
روزی کپورگیر مخترع ما به فکر افتاد که برای هر چوب از دو پایه استفاده کرده و چوب را افقی بگذارد.
بعد از آن هر کسی کنار دریاچه 6 عدد پایه داشت.
روزی همین کپورگیر خلاق بعد از صید، برداشتن همه پایه های ماهیگیری را فراموش کرد
و تعدادی از آنها را گم کرد.
او فکر کرد که آیا در صورت وصل کردن همه پایه ها به همدیگر اوضاع بهتر نمی شود؟
با این کار پایه های مدرن پا به عرصه وجود گذاشتند. شما واقعا مدیون او هستید
چرا که می توانید هر جایی کپور بگیرید و مجبور نیستید برای فرو بردن پایه در زمین
خودتان را به زحمت بیاندازید.
کارخانه های سازنده لوازم هم مدیون این کپورگیر هستند و عاشق او چون خیلی چیزها لازم است
که به این پایه ها وصل شوند به یک کیف هم برای حمل این پایه و لوازم آن نیاز خواهید داشت.
الان چوبهایمان روی زمین نیستند و نوک آنها آسمان را نشانه نگرفته است
بنابراین زمان آن است که بفهمیم چه زمانی ماهی به قلاب می زند.
این کار در تخصص بازرهاست اولین بازرها عبارت بودند از تکه ای خمیر چسبیده به نخ
باید به دقت به این خمیرها نگاه می کردید اگر خمیر از جایش می پرید
کپورگیر هم از جایش می پرید چون می دانست که ماهی گرفته است.
این خمیرها در روز بد نبودند اما متاسفانه سیستمشان طوری نبود که بتوانیم
با افزودن باطری آنها را در شب به حالت درخشان مورد استفاده قرار دهیم
اختراع بعدی در صنعت بازر Swinger بود؛ یک پلاستیک دارای وزنه که با نخ به پایه و
همچنین نخ ماهیگیری متصل می شد.
مزیت اینها نسبت به خمیر این بود که به پایه متصل بودند
و بعد از هر صید یا نوک زدن گم نمی شدند.
البته مدلهای قدیمی Swinger می توانستند در هنگام وارد کردن ضربه اولیه به ماهی از کنار چوب
به صورت شما برخورد کنند.
این بازرها نه تنها فرارهای تند را اعلام می کردند بلکه تکانهایی را نشان می دادند
که تاکنون هیچ ماهیگیری متوجه آنها نشده بود.
بعدها به جای نخ از میله های فلزی برای اتصال آن به پایه استفاده کردند
که با این کار توانایی استفاده از این وسیله در هوای بادی نیز حاصل شد.
الان می توانید کشش Swinger خودتان را برای حالتهای مختلف تنظیم کنید.
اگر فکر می کنید با ماهیهای محتاطی طرف هستید که با لب همه چیز را بررسی می کنند
آن را در وضعیت سبک قرار دهید. اما اگر فکر می کنید که طرف حسابتان کپورهای شکمو
و بی احتیاطی هستند Swinger را در حالت سنگین تنظیم نمایید
Swinger های امروزی حتی داخلشان نور نیز دارند تا حرکت بالا و پایین آنها را در تاریکی نیز ببینید.
قطعا این ابزار دیگر بهتر از این نمی توانست بشود.
البته انسان اگر نتواند چیزی را بهبود ببخشد چیز دیگری اختراع می کند
که همان کار را بکند، فقط بهتر از آن. تنها ایراد swinger بی پاسخ نماند.
چراغ کوچک پلاستیکی هر چند بار هم که بالا و پایین می آمد و هر چقدر هم که نور داشت
نمی توانست کپور گیر را از خواب بیدار کند.
بازر مدرن زنگ دار این مشکل را حل کرد آن را روی بازبار ببندید و پیچ صدا را تا آخر باز کنید.
در این حالت می تواند هر کسی را که بسیار سنگین خوابیده از رویاهایش بیرون بکشد
و فراتر از هر خرناسی همه دوستان ماهیگیر را هم خبرکند.
در هر فرار ماهی یک چراغ سبز روشن شده و تا 20 ثانیه نور میدهد تا شما فرصت کافی
برای بیدار شدن و رسیدن به چوب را داشته باشید
یک چراغ قرمز هم وجود دارد که سرعت ماهی را به شما نشان میدهد
اگر چراغ قرمز خاموش شود و چراغ سبز همچنان روشن بماند به این معنی است
که نختان کوتاه است و باید مقدار بیشتری نخ روی چرخ داشته باشید
قبلا گفتم که باید یک قرقره 10000 یاردی نخ خریده باشید؟
یک کاربرد خوب بازر این است که به ماهیگیران آن اطراف اعلام میکند که شما ماهی گرفته اید
تا یک تکانی به خودشان بدهند و برای چاک زدن پیش شما بیایند
یک حالت بد بازر هم این است که هر زمان که ماهیگیران آن اطراف ماهی میگیرند
شما هم بیدار می شوید و باید در وسط شب و زیر باران چاک بدست به کنار آب بروید
همیشه باطریها را بررسی کنید باطری اضافه به همراه داشته باشید
باطری سنسور دود ساختمان را کش نروید مگر اینکه واقعا در حالت اضطراری به صید بروید
بعضی کپورگیران مبادی آداب در هنگام پرتاب بازرهایشان را خاموش می کنند
تا صدای بازر دیگران را از خواب بیدار نکند که باید از همین جا به علت این دقت نظرشان از آنها تشکر کرد
بعد از این کار انسان پسند، این دوستان روشن کردن مجدد بازرها را فراموش می کنند
که اسباب خنده شما فراهم می شود
چراکه در ساعت 2 نصف شب همه نخ از چرخ بیت رانر باز می شود و شما هم مجبور نیستید
در برف برای چاک زدن از چادر خارج شوید [چرخ بیت رانر بدون صدای کلاچ نخ می دهد.]
یک نکته مهم! نگذارید یک کپورگیر مبادی آداب چوبهای شما را شارژ بکند چون ممکن است
روشن کردن مجدد بازر را فراموش کند.
خودتان مبادی آداب شوید و چوبتان را شارژ کنید حتی اگر ساعت 2 نصف شب باشد و هوا برفی.
پیوسته از طعمه پاشی حرف میزنم تا مبادا فراموش کنم و نگویم که باید چند عدد سطل
برای طعمه داشته باشید. یکی کافی نیست
10 تا بد نیست بگذارید طعمه هایتان به صورت باز در مقابل خورشید تخمیر و بودار شود
توجه! اگر طعمه هایتان به صورت اتفاقی ناپدید می شوند ممکن است مهارت شما درتهیه
و آماده و رسیده کردن طعمه تا آن حد افزایش یافته است که همسرتان یا همسایه تان چشم دیدن
این مهارت را ندارند در ضمن بهتر است یک بشکه 100 لیتری هم برای نگه داشتن ذرت و عدس
و شاهدانه و ... خشک داشته باشید.
در صورتی که همسرتان یاهمسایگان تشخیص دهند که مواد شما بیش از حد عطر دارد تکان دادن
بشکه 100 کیلویی چندان راحت نخواهد بود.
خب! با این مواد معطر طعمه پاشی چه خواهیم کرد؟
یک ملاقه یا خاک انداز بزرگ بخرید. طعمه را در سطل های طعمه پشت کامیونتان بریزید
و تا جایی که می توانید به نزدیکی آب و محل طعمه پاشی برانید
ملاقه را بردارید و طعمه را به صورت سازمان یافته پخش کنید
شما به بوی طعمه عادت می کنید اما دیگران نه. وقتی به خانه رسیدید قبل از هر چیز یک دوش
طولانی داشته باشید قبل از دوش رفتن به مهمانی و کلیسا را فراموش کنید.
رفتن به مک دونالد ایرادی ندارد!
هنوز در مورد طعمه حرف نزده ایم؟ فقط دو نوع طعمه وجود دارد:
طعمه ارزان و طعمه گران. طعمه ارزان مثل ذرت کنسرو قوطی را باز کنید
و چند تا ذرت روی قلاب بزنید به ریسه مویی هم، که قبلا گفتم، نیازی ندارید.
از قطعات بزرگتر مواد طعمه پاشی هم میتوانید استفاده کنید
البته مواد طعمه پاشی را به مدت نیم ساعت بجوشانید
جوشاندن آنها در آشپزخانه همسرتان توصیه نمی شود چرا که ممکن است مشکلات بزرگی به بار آورد
اگر مواد طعمه پاشی را با ماده ای مانند توت فرنگی معطر کنید
شاید این مشکل خانوادگی زیاد بیخ پیدا نکند
اما هشدار! هیچ چیز بوی ذرت تخمیر شده را پوشش نمی دهد.
بوها در کپورگیری مهم هستند حداقل این چیزی است که شرکتهای طعمه سازی به ما می گویند
بیشتر کپورها بوهای روزمره مانند توت فرنگی و انگور را دوست دارند
با پیشرفت شخصی در طعمه سازی بوهای دیگر را نیز امتحان خواهید کرد.
برای ریسه مویی می توانید از ذرت شیرین دست ساز استفاده کنید
برای اینکار به سوزن جوشانده هم نیاز دارید. می دانم که نمی دانید سوزن جوشانده چیست
اما به هر حال به آن نیاز دارید با سوزن ذرت آمده شده را که بسیار سفت هم هست به مویی بزنید.
اکنون به یک استاپر جوشانده نیاز دارید که از بیرون آمدن طعمه از مویی جلوگیری کند
آن حلقه انتهای مویی را خاطرتان هست؟
استاپر را در آن حلقه قرار دهید و طعم هرا بلغزانید تا محکم شود.
طعمه ارزان کپور تمام شد برویم سراغ طعمه های گران آنها گلوله های کوچکی از خمیر هستند،
معطرند، رنگی هستند، و در ترکیبشان تخم مرغ دارند تا آنها را سفت کند
تا ماهیهای کوچک دیگر نتوانند آنها را بخورند
تولیدکنندگان طعمه ادعا می کنند که مواد جذب کننده کپور به کار می برند
حتی ادعا می کنند که برخی موادشان کپور را گرسنه می کند
بعضی ها فیبر دارند تا کپور زود خسته شود
بعضی ها مثل نوشابه های بدن سازی پروتئین و شیر دارند
بعضی شناور می شوند و بعضی فرو می روند
بعضی بوی خوب دارند و برخی متعفنند. وجه مشترک همه این طعمه ها این است که گران هستند
اما مزیتشان این است که کپورها در یک وعده می توانند کلی از آنها را بخورند
جوشانده ها برای کپور مثل آب نبات هستند برای بچه ها. توپهای کوچک رنگی و معطر
که هیچ جای دیگر گیرشان نمی آید وقتی کپورها را به جوشانده تان معتاد کنید
خودشان به محل صید شما خواهند آمد
کپورها می دانند که شاید جایی پشت آن توپهای خوشمزه قلاب باشد
اما در بینش یک کپور این ریسک به مزه عالی غذا می ارزد
برای اینکه به کپور لذت جوشانده را بچشانید با جوشانده طعمه پاشی کنید
البته نه به اندازه 20 لیتر. البته اگر پول خرید 20 لیتر جوشانده را دارید من خوشحال می شوم
هر جلسه ای از صید را همراه شما باشم و به شما نشان بدهم که کجا طعمه پاشی کنید
برای طعمه پاشی با حبوبات اقدام کنید و فقط دو یا سه مشت جوشانده بریزید
برای پرتاب جوشانده روشهای بسیاری وجود دارند که به مرور یاد خواهید گرفت
و البته لوازم زیادی.
خب کامیون را تا نزدیک پارکینگ بیاورید وسایل را بچینید. دیگر نیازی نمی بینم که
درباره تشک مخصوص درآوردن قلاب، کیسه وزن کشی، ترازو، تور زنده نگهدار، چاک ماهیگیری و ...
صحبت کنیم. Backlead ها را هم لازم دارید تا یک قایق عبوری نخ را از وسط نبرد.
سطل های طعمه پاشی را بگذارید این بار درشان را ببندید تا در هنگام ترمز سایر وسایلتان معطر نشود.
چوب و چرخ و طعمه و پایه و ریسه و صندلی و چادر و کیسه خواب و غذا و چراغ و...!
خودتان لیست را بررسی کنید. مشکلات بعدی پای خودتان.
ماشین را تا می توانید به لب آب نزدیک کنید تا مجبور نشوید همه وسایل را حمل کنید
اگر این امکان وجود ندارد باید از چرخ دستی مخصوص اینکار استفاده کنید
نگران نباشید توصیه های من کار آمد هستند و در کامیون برای آن هم فضا هست
بزرگش را بخرید تا مجبور نشوید دو بار وسایل را حمل کنید.
قلابها را پرتاب کنید و یک نوشیدنی باز کنید و بنشینید
اگر طعمه درست داشته باشید و به درستی روی ریسه زده باشید و ریسه هم درست باشد
و در محل صحیح صید کنید و طعمه پاشی مناسب انجام داده باشید و کپور غذا بخورد
و بعد از خوردن طعمه آزاد هنوز گرسنه باشد، منتظر کپورها باشید
اگر تا 10 دقیقه کپور نگرفتید دوباره چوب را شارژ می کنید؟ اگر دوستتان کپور می گیرد و شما نمی گیرید،
چه؟ به طعمه او روی می آورید؟ به مسافت دورتری پرتاب می کنید یا جای فعلی خوب است؟
از مار می ترسید و این بار در کنار یک دریاچه در شب با مارهای بزرگ در داخل علفها ماهی می گیرید؟
من نمی توانم به همه پرسشهای شما پاسخ دهم
برای شما خوش شانسی آرزو می کنم هنگام رانندگی احتیاط کنید.

نوشته: Oatmeal Jack
منبع : طبیعت و ماهیگیر
سلام بر اساتید
می خواستم بپرسم از کجا میشه طعمه تایگر ناتس برای صید کپور پیدا کرد؟؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن قیمتش چنده؟؟؟
سلام دادا بویلش موجوده خود میوه تایگر ناتس هم کمو بیش پیدا میشه اما بویلش هم کارامد تره هم خطری برای ماهی نداره
فکر کنم فروشگاه کلدون و نمایندگی dam توی پاساژ پروانه داشته باشن حدود قیمت هم باید 40 تا 50 تومن باشه
مخلصیم
سلام دوستان
من حدود 10 سال هستش که (اگه حمل بر خود ستایی نشه )به صورت حرفه ای ماهی گیری میکنم.
در این چند ساله روشها و طعمه های مختلفی هم استفاده کردم ولی چیزی که به من ثابت شده اینه که برای پیدا کردن طعمه مناسب هر ماهی باید به محیط زندگی اون ماهی و طعمه های طبیعی اون منطقه توجه ویژه داشت.مثلا کپور های بزرگی که در تالاب انزلی گرفته میشه عمدتا با طعمه میگو است. در عوض بهترین طعمه برای گرفتن کپور پرورشی خمیر است.
یادمه که وقتی حدود 9 سال پیش برای اولین بار با پسر عمه خودم که یه ماهیگیر قدیمی هست به رودخانه سیاه درویشان رفتیم (اون موقع رودخونه بکر و دست نخورده بود )کلی ماهی امور دیدیم( ماهی امور به خاطر تغذیه از نیزارهای کنار رودخانه موقع غذا خوردن قابل دیدن است ).ولی چون بلد نبودیم که چطور برگ نی رو به قلاب بزنیم هر کاری کردیم نتونستیم امور بگیریم. دفعات بعدی انواع غذاهایی که فکر میکردیم امور دوستشون داره ( مثل : کاهو ، خیار ، انواع نان ، خمیر و . . .)با خودمون بردیم. ولی با اینکه ماهی در فاصله چند سانتی طعمه ما در حال غذا خوردن بود ولی توجهی به طعمه ما نمیکرد. این نا کامی حدود 2 سال طول کشید و ما با دیدن این ماهی ها غول پیکر فقط قصه می خوردیم و به گرفتن کپور قناعت میکردیم.تا اینکه یکی از ماهیگیران روش مناسب زدن برگ نی به قلاب رو به من یاد داد و از اون به بعد گرفتن امور یکی از تفریح های خوب من حساب میشه.
صفحه ها: 1 2
لینک مرجع